ULUSAL

Savunma Bakanı Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması

 
 242
Savunma Bakanı Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması - Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile Yunanistan sınırındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Edirne’ye gitti. Yunanistan’ın taleplerinin gerçeklikten uzak olduğunu ifade eden Bakan Akar, “Bunun kimseye yararı olmadığını, kuzu postuna bürünmüş olsalar dahi bu şekliyle bir yere varamayacaklarını Yunan siyasilerin ve askerlerin anlamasını sabırla bekliyoruz" dedi
İhlas Haber Ajansı

 |  - Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile Yunanistan sınırındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Edirne’ye gitti. Yunanistan’ın taleplerinin gerçeklikten uzak olduğunu ifade eden Bakan Akar, “Bunun kimseye yararı olmadığını, kuzu postuna bürünmüş olsalar dahi bu şekliyle bir yere varamayacaklarını Yunan siyasilerin ve askerlerin anlamasını sabırla bekliyoruz" dedi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Edirne'ye gitti.

Yunanistan sınırında alınan tedbirleri yerinde inceleyen Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi'ne Edirne Valisi Ekrem Canalp ile 1'inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni de eşlik etti. Bakan Akar ve Komutanlar daha sonra sınırın sıfır noktasındaki Arda Hudut Bölüğünü de ziyaret etti. Hudut nöbeti tutan Mehmetçikle de sohbet eden Bakan Akar, dürbünle Yunanistan sınırını inceledi.

Daha sonra hudut bölüğündeki Mehmetçikle bir araya gelen Bakan Akar, TSK'nın hudutların güvenliği için yapılması gereken ne varsa şimdiye kadar yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin Ege'deki sorunların uluslararası hukuka uygun, iyi komşuluk ilişkileri içinde, siyasi yol ve yöntemlerle, diyalog çerçevesinde çözümünden yana olduğunu vurgulayan Bakan Akar, “İki ülke halkının refah içinde, zenginliklerden istifade ederek yaşamasını temenni ediyor, bunu amaçlıyoruz fakat bunu anlatmakta zorluk çekiyoruz.” diye konuştu.

Orman yangınları ile mücadelede iş birliği konusunda yaşanan karşılıklı olumlu diyaloğu anımsatan Bakan Akar, şunları söyledi:

"Komşuların iyi ilişkiler içinde olmasının komşu ülkelerin halkları için de önemli olduğunu herkesin özellikle de komşumuz Yunanistan'ın yöneticilerinin görmesini bekliyoruz. Ama maalesef Yunanistan tarafından sürekli provokasyonlara, hukuk dışı saldırgan eylem ve söylemlere muhatap oluyoruz. Türkiye'ye karşı devamlı olarak tehdit dili kullanıyorlar. Ege'nin sanki tek sahibi onlarmış gibi taleplerde bulunuyor, bütün adaları silahlandırma çabasına giriyorlar. Uluslararası hukuka aykırı eylem ve söylemlerini göz ardı ederek sürekli olarak Türkiye'yi suçlayıcı açıklamalarda, provokasyon içinde bulunuyorlar. Yunan asker ve siyasilerin bu tutumunun çok yanlış olduğunu, iyi komşuluk ilişkileriyle bağdaşmayacağını da her fırsatta söyledik."

' Bu şekilde bir yere varılamayacağını tarih göstermiştir. Hiçbir şekilde hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmeyeceğimizi, gasp ettirmeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz' ifadelerini kullandı.

 

  • BafraHaber Yorum
  • Savunma Bakanı Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0