Bafra Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı

Bafra Belediye Meclisi olağan Haziran ayı Meclis toplantısı Alparslan Türkeş Parkı toplantı salonunda Belediye Başkanı Hamit kılıç Başkanlığında gerçekleşti.
Meclis toplantısı, gündem dışı dilekçelerin okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Hamit Kılıç, gündem dışı dilekçelere ve gündemdeki konulara cevaplar verdi.
Meclis’te bugün öne çıkan başlıklar şöyle:
Büzmelek İmar Değişikliği Uygulaması
Büzmelek olarak bilinen Gümüşyaprak köyündeki imar uygulamasıyla ilgili olarak İmar Komisyonunun kararı mecliste okundu. AK Parti grubu, Karayollarından izin alınması şartıyla imar uygulamasının meclisten geçmesini istedi. Aynı konuda söz alan Ramazan Çotur ve Orkun Başar da genel bir imar uygulaması yapılması gerektiğini söyledi. AK Parti grubunun teklifi mecliste oylandı ve oy çokluğuyla kabul edilmedi.
Diğer Gündem Maddeleri
#mhp10# Grubu adına Hamdi Kozil, Kapıkaya Festivali'nin yapılıp yapılmayacağı konusunda çeşitli sorular sordu. Başkan Hamit Kılıç, Kapıkaya Festivali'nin tasarruf tedbirlerinden dolayı yapılamayacağını, bakanlıktan cevap beklediklerini ifade etti.
YRP Meclis üyesi Ramazan Çotur, Kadim Bafra Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Tokgöz’ün yönetim kurulu üyeliğinin sona erdirilmesini talep etti. Başkan Hamit Kılıç, “O sizin talebiniz, değerlendirmek de bizim yetkimizde.” dedi.
Ramazan Çotur ayrıca, bir AK Parti Meclis üyesinin imar ile ilgili konularda aynı planlama ofisi tarafından iş takipçiliği yaptığını söyledi.
Yeni kurulan Tarım, Hayvancılık, Orman ve Su Ürünleri Komisyonunun üyeliğine Ali Kocabaş, Mustafa Tokur, Hamdi Kozil, Sedat Peker ve Yunus Aydoğan seçildi.
İYİ Parti grubu adına Murat Şahin, Bafra’da Kültür ve Turizm Komisyonu kurulmasını, Kamil Baş ise sokak hayvanları sorunları nedeniyle Sokak Hayvanları Komisyonu kurulmasını teklif etti. Komisyon teklifleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
CHP Meclis üyesi Ömer Ocak, "bankamatikçiler" olarak bilinen memurlar hakkında isim ve sayı gibi bilgileri talep etti.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın