BAFRA

Bafra Belediyesi 2021 Temmuz Ayı Meclis Toplantısı

 
 1291
Bafra Belediyesi 2021 Temmuz Ayı Meclis Toplantısı - Bafra Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı 1 Temmuz 2021 Perşembe günü Meclis Başkan Vekili Eyüp Sabri Şahin başkanlığında Alparslan Türkeş Parkı sosyal tesislerinde gerçekleşti. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı 1 Temmuz 2021 Perşembe günü Meclis Başkan Vekili Eyüp Sabri Şahin başkanlığında Alparslan Türkeş Parkı sosyal tesislerinde gerçekleşti. 

Araç alımı için 4 milyon kredi

Toplantıda Bafra Belediyesi Fen İşleri hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet kamyon alınması amacı ile 4 milyon kredi çekilmesi için yetki istendi. Talep kabul edildi.

Belediye Başkanı imzalı kredi çekme talebi yazısında şu ibareler yer aldı: 

Belediyemiz Fen İşleri Hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet kamyon alınması amacıyla İller Bankası A.Ş. ’den, diğer bankalardan veya kredi veren finans kuruluşlarından 4.000.000,00 (Dört milyon) TL (faiz hariç) kredi kullanılabilmesi, kullanılacak krediye esas olmak üzere İller Bankasından teminat mektubu alınması, kullanılacak kredi için İller Bankası payı gelirinin teminat olarak gösterilmesi, temlik edilmesi veya borca yetecek tutarda Belediyemize ait gayrimenkullerin ipotek edilmesi suretiyle, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 68. maddesinin hükümlerinin de yerine getirilerek 4.000.000,00 (Dört milyon) TL (faiz hariç) borçlanılması, bu borçlanmaya ilişkin her türlü işlemi gerçekleştirmeye ve belgeleri imzalamaya Bafra Belediye Başkanı’nın yetkili kılınması hususlarında; 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (d) fikrası uyarınca Belediye Meclisince karar alınması için gereğini arz ederim.


28 Milyon ek bütçe 

Toplantıda 2021 Mali yılına ek ödenek sağlanması amacı ile toplam 28 milyon lira ek bütçe görüşüldü.

Ek bütçe talebi ile ilgili olarak Belediye başkanı Hamit Kılıç imzalı yazıda şu ibareler yer aldı:

2021 Mali Yılında Destek Hizmetleri, Çevre Koruma ve Temizlik Hizmetleri, Emlak ve İstimlak Hizmetleri, Fen İşleri Hizmetleri, Sosyal Yardım İşleri Hizmetleri, Park Bahçe Hizmetleri ve İşletme ve İştirakler Hizmetleri Müdürlüklerine Ödenek Yetersizliğini gidermek, Bütçe imkanının genişlemesine sebep olacağından 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa bağlı olarak hazırlanan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin Beşinci Bölüm Ödenek kullanımı ve Bütçede yapılacak değişiklikler başlıklı 37.maddesi gereğince Bütçede tertibi bulunduğu halde ihtiyaca yetmeyeceği anlaşılan veya bütçenin düzenlenmesi ve görüşülmesi sırasında düşünülmeyen ve bütçede tertibi açılmayan, ancak yapılmasında zorunluluk bulunan bir hizmet için tertip açılarak, bütçenin diğer tertiplerindeki ödeneklere dokunulmadan, yapılacak olan hizmetlerin gerçekleşebilmesi için ekte gösterildiği şekilde Ek Ödenek alınması ve 2021 yılında edinilecek taşıtlar (T-1) listesinde bulunmayanların eklenmesi hakkında; Konunun Belediye Meclisince görüşülerek karar alınması hususunu arz ederim.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Belediyesi 2021 Temmuz Ayı Meclis Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 122778
04 Temmuz 2021
09:53
  • Yorum Id: 122778
  • 04 Temmuz 2021
  • 09:53

Son günleriniz seçime kadar ... .