BAFRA

Bafra Atatürk Anadolu Lisesinden Büyük Başarı

 
 613
Bafra Atatürk Anadolu Lisesinden Büyük Başarı - BAFRA ATATÜRK ANADOLU LİSESİ İKİ ERASMUS+ PROJESİ BİRDEN YÜRÜTÜYOR
Bafra Haber

 | Bafra haber - BAFRA ATATÜRK ANADOLU LİSESİ İKİ ERASMUS+ PROJESİ BİRDEN YÜRÜTÜYOR

AB projelerinde öncü olan Bafra Atatürk Anadolu Lisesinin, “Young Entrepreneurs Discovering Cultural Her-itage” (Genç Girişimciler Kültürel Mirası Keşfediyor) adlı bir Erasmus+ projesi kabul gördü. Bafra Atatürk Anadolu Lisesi “W.A.T.E.R”  projesi ile beraber iki Erasmus+ projesi yürütecek.

Okulun yeni projelerinde Finlandiya, İtalya, Yunanistan ve Polonya ortak okulları yer alıyor. Projelerinde girişimcilik, genç işgücü istihdamı, kültürel ortaklık, çevre bilinci, günlük yaşamda gençlerin problemleri konularını içeren çalışmalar yapılacak. Yapılacak olan ortak çalışmaların ilki Kasım 2019 da Polonya’da öğretmen ve öğrencilerin de katılımlarıyla gerçekleşecek.

#bafra-ataturk-anadolu-lisesi0#,  Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Ulusal Ajansının katkılarıyla Erasmus+ KA229 projeleri için 2019-2021 yılları süresince projeleri gerçekleştirmek için hibe alacaklar. 

Projeleri hakkında bilgi veren İngilizce öğretmeni Olcay Parlak, okullarının hazırlamış olduğu girişimcilik örneklerinin ve ülkemizin tanıtımı ve kültürel zenginliklerin dünyaya aktarılması, doğayı koruyacak ve çevre bilincini geliştirecek yeni metotlarla ilgili projelerinin 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren AB Başkanlığı Ulusal Ajansının katkılarıyla başladığını, 24 aylık proje süresi boyunca yapılacak uluslararası ziyaretlere okullarından 30 öğrencinin katılmasının kararlaştırıldığını ve proje çalışmalarında diğer paydaş ülke okullarının Finlandiya, İtalya, Polonya ve Yunanistan olduğunu ifade etti. 

Parlak, Projeleri ile girişimciliğin farklı ülkelerdeki farklı örneklerinin günlük hayatımızla olan ilişkisi üzerine eğitim, seminer ve çeşitli interaktif etkinliklerin yapılacağını, bunun yanında bilim, sağlık, sanat, spor, tarih, edebiyat, doğa ve kültür konularında bilgi paylaşımı yapılacak olan projelerinde öğretmen ve öğrencilerin bilgi ve becerilerini paylaşabileceği çok uluslu bir proje olacağını belirtti.

Bu çalışmalar doğrultusunda diğer ülke ortak koordinatör öğretmenlerinin de katılacağı ikinci koordinasyon toplantısının Nisan 2020’de öğrencilerin de katılımıyla Finlandiya’da gerçekleştirilecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Atatürk Anadolu Lisesinden Büyük Başarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0