BAFRA

Aydoğan Yılmaz’dan Saski’nin Yüksek Faturalarına Tepki

 
 2069
Aydoğan Yılmaz’dan Saski’ninYüksek Faturalarına Tepki - Başkan Aydoğan Yılmaz: SASKİ! “Tahakkuk Ettirdiklerinizi Değil Taahhüt Ettiklerinizi Yerine Getirin”
Bafra Haber

 | Bafra haber - Başkan Aydoğan Yılmaz: SASKİ! “Tahakkuk Ettirdiklerinizi Değil Taahhüt Ettiklerinizi Yerine Getirin”

İYİ Parti Bafra ilçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, SASKİ’nin koronavirüs salgını sebebi ile kıyas fatura göndereceğini açıklamasına rağmen kıyas fatura göndermemesine tepki gösterdi.

 SASKİ’nin konutlara ve işyerlerine ulaştırdığı faturalar zaten ekonomik sıkıntıda olan vatandaşlarımızı dehada mağdur ettirdi, diyen İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz’ın basın açıklaması yayımladı.

Başkan Aydoğan Yılmaz basın açıklamasında şunları söyledi: Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Saski Genel Müdürlüğü, Corona Virüs süresinde ki tedbirler kapsamında konut ve işyeri abonelerindeki sayaç okuma işlemlerini durdurmuş, bunun yerine ‘’kıyas fatura’’ uygulamasına geçtiğini açıklamıştı. Ancak geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslanarak göndereceğini bildirmişti. Fakat görünen o ki Saski Nisan Ayında sayaç okuma yapmayıp tüketim miktarını geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslayarak fatura göndermedi. Saski’nin konutlara ve işyerlerine ulaştırdığı faturalar zaten ekonomik sıkıntıda olan vatandaşlarımızı dehada mağdur ettirdi.

Saski Genel Müdürlüğü Nisan ayında yaptığı açıklamada vatandaşlarımızın ve personelimizin sağlığı önceliğimiz deyip, bu süreçte fiziki okuma yapmayıp kıyas fatura uygulamasına geçilip bu süreçte düzenlenecek olan faturaların geçici tahakkuk olup sürecin sona ermesinden sonra yapılacak ilk okumada eksik ya da fazla kıyas işlemlerini mahsuplaştırma işlemiyle düzeltileceğini bildirmişti. Vatandaşlar daha önceki aylara yakın ve daha az fatura beklerken Mayıs ayı sonunda gönderilen faturalarda miktarın iki katına yakın bir fatura bedeli gördüler.

Ne taahhüt edip neyle kıyaslanıyoruz da vatandaş Corona Virüs sürecinde kalmayan parasına faturaları şişirerek göz dikiyorsunuz. Zaten Büyükşehir Belediyesi 31 Mart seçimlerinden sonra suya  % 25 sayaç okuma bedeline %150 zam yapmış ayrıca zammın her ay tüfe oranında artmasını karara bağlamıştı. Vatandaşlarımızı zarara düşüren bu kararların ardından Corona Virüs sürecinde böyle uygulamalar yapmak dahada mağdur ettirmilştir. Dar gelirli vatandaşlarımız maaşlarının yarısını faturalara yatırmak zorunda bırakılmıştır. Buradan Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum. Pandemi sürecinde vatandaşların her türlü mağduriyetleriyle muhatap olan ve yardımcı olan diğer belediyelerimiz gibi sosyal belediyecilik kavramına uyarak tahakkuk ettirdiklerinizi değil, taahhüt ettiklerinizi yerine getirin.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aydoğan Yılmaz’dan Saski’nin Yüksek Faturalarına Tepki içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 7
User defaultYorum Id: 95640
05 Haziran 2020
21:03
  • Yorum Id: 95640
  • 05 Haziran 2020
  • 21:03

6 kizilkk bir aileyim bu ay252 lira su faturası geldi bu hamam veya bahçe sulaması değil ev icmedigimiz suya bu faturalar el insaf yazıklar olsun haram zehir zıkkım olsun diyorum.

User defaultYorum Id: 95604
05 Haziran 2020
11:01
  • Yorum Id: 95604
  • 05 Haziran 2020
  • 11:01

Ilgınc olan saskı gorevlısı su saatının yanına kadar gelıp kıyas faturayı bırakıyor madem oraya kadar geldın su saatını okuda yaz faturayı

User defaultYorum Id: 95605
05 Haziran 2020
11:14
  • Yorum Id: 95605
  • 05 Haziran 2020
  • 11:14

Cok sağolsunlar içme suları cok güzel millet evlerinde su arıtma kullanıyo .allah bunları beter etsın halkı yonulcak kaz yerine koyuyorlar..

Daha Fazla Yorum