EĞİTİM

Atatürk Ortaokulundan Türlerimizi Koruyalım Projesi

 
 639
Bafra Haber

 |  - Bafra Atatürk Ortaokulu S.O.S "Türlerimizi Koruyalım" Projesinin çevre ve doğa dostu öğrencileri Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine ikinci alan gezisini düzenledi.

Proje yürütücüsü, Danışman Öğretmen Mehtap Yılmaz, projenin doğayı korumak, nesli tehlike altında olan canlılar hakkında bilinçlenmek üzerine farkındalıklar geliştirdiğini; aynı zamanda Amerika, Filistin, Romanya gibi ülkeler ile ortak bir çalışma yürütülmesi itibariyle Uluslar arası bir özellik taşıdığını söyledi.

30 öğrenci; 7 öğretmen ve 2 veli ile birlikte Kızılırmak Deltası'na düzenlenen gezide, su kalitesi ölçümleri, kuş gözlemleri, çevre incelemesi gerçekleşti.

 Okul Proje Timi, Kuş Cenneti'ndeki göletlerde, suyun kalitesini ölçümleyerek, kayıt altına aldılar. Ellerindeki dürbün ve büyüteçlerle gözlemler yapıldı.

Çevre temizliği de yapan öğrencilerimiz güzel bir pikniğin ardından gönüllerince eğlendiler.

Bafra Atatürk Ortaokulu iki yıldır çalıştığı S.O.S projesinde gösterdiği başarıdan dolayı 17 Mayıs2014 Cumartesi günü Bursa Özel 3 Mart Ortaokulunda düzenlenecek 2.Çocuk ve Çevre Zirvesine katılmaya hak kazandı.

Oktay ZERRİN-Bafra

  • BafraHaber Yorum
  • Atatürk Ortaokulundan Türlerimizi Koruyalım Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0