BAFRA

Bafra Çözüm Koleji'nde "Her Koşulda Kesintisiz Eğitim"

 
 4193
Bafra Çözüm Koleji'nde"Her Koşulda Kesintisiz Eğitim" - Bafra Çözüm Koleji “Yeni Normalde Eğitim” anlayışı ve okulun aldığı tedbirler ile ilgili açıklama yaptı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Çözüm Koleji “Yeni Normalde Eğitim” anlayışı ve okulun aldığı tedbirler ile ilgili açıklama yaptı.

Bafra Çözüm Koleji olarak “Yeni Normalde Eğitim” anlayışına farklı bir soluk getirerek öğrencilerimize bu zorlu süreçte de destek veriyoruz.

Peki, okul olarak ne yaptık?

Bütüncül eğitim anlayışı ve özverili kurumsal yapısıyla Bafra Çözüm Koleji Covid-19’un ülkemizde görülmeye başladığı günden bugüne dek “her yerde, her koşulda kesintisiz eğitim” mottosuyla öğrencilerini yalnız bırakmadı.

31 Ağustos’ta anaokulu, 8 ve 12. Sınıf öğrencileriyle haftalık 40 saat yüz yüze eğitim çalışmalarımıza başladık. Bu öğrencilerimiz herhangi bir nedenden dolayı okula gelemediklerinde gün içerisinde canlı yayına bağlanarak evden sınıfta işlenen derslerini takip edebilmektedir. 

Sınav hazırlığı olmayan ara sınıf öğrencilerimize ise haftada 30 saat olarak belirlediğimiz online derslerimizi işlemeye devam etmekteyiz.

Online eğitime uygun olarak hazırlanmış her türlü teknik altyapıyla örülü yeni sınıflar oluşturup olası aksamaların önüne geçtik.

Online süreçteki eğitimlerimizde her bir öğretmenimiz akıllı tahtayı interaktif biçimde kullanarak dersleri zevkli hale getirdi. Sınıf ortamından farksız olan online derslerimizin akıcılığı öğrencilerimizin derse etkin bir şekilde katılımıyla kendini belli etmektedir.

Kurumsal yayınlarımızın uzaktan eğitime ve akıllı tahtalara entegre bütünlüğüyle online süreçte negatif bir dönüş almadık.

K12 sistemi sayesinde veli-öğretmen-öğrenci üçlüsünü daima sahada tutmayı başardık. Kurduğumuz Whatsapp grupları öğrencilerimiz ve velilerimizle daima iletişim halinde kalmamızı sağladı. 

Bafra Çözüm Koleji'nde "Her Koşulda Kesintisiz Eğitim"

Gerek ara sınıf gerekse sınav hazırlık gruplarımızın velileri ile online olarak haftalık toplantılarımız devam etmektedir.

Okulumuzun bina içi düzenlemelerinde de bazı değişiklikler gerçekleştirdik. Koridorlara, okul giriş ve çıkışlarına metal dezenfektan stantları kurduk. Birden fazla ateşölçer temin edilerek okul girişlerimize yerleştirdik.

Yemekhanemizde ise sosyal mesafe kurallarına uygun olarak masa ve sandalye düzenlemesi yapıldı.

Personelimiz her teneffüs kat dezenfektesi ve sterilizasyonu yapacak şekilde bilgilendirildi. Biz, Bafra Çözüm Koleji olarak bu virüsün aldığımız tedbirlerden daha güçlü olduğuna inanmıyoruz.” Okul, sokaklardan daha güvenlidir” . Biraz daha özen, maske, sosyal mesafe, kamusal hijyen sorumluluğu çocuklarımızı özledikleri okul ortamına kavuşturacaktır.

Bafranın haberi, bafra