EĞİTİM

Atatürk İlköğretim Okulundan Muhteşem Şiir Gecesi

 
 510
Bafra Haber

 |  - Atatürk İlköğretim Okulu tarafından veli ve öğrencileri arasında `Söz Şiire, Şiir Gönüllere Misafir Bu Gece` adlı şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Atatürk İlköğretim Okulu tarafından veli ve öğrencileri arasında “Söz Şiire, Şiir Gönüllere Misafir Bu Gece” adlı şiir dinletisi gerçekleştirildi. 

Okul Aile birliği üyeleri tarafından Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen dinletiye İlçe Milli Eğitim Müdür Ömer Yayla, okul müdürleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sunuculuğunu Türkçe öğretmenleri Özlem Aydoğan ve Ahmet Koç’un yaptığı şiir gecesine İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiiriyle başlandı. Egemenlik, Atatürk, Bağımsızlık ve aile konulu Türk edebiyatının en güzel şiirlerinin okunduğu program büyük beğeni topladı.

“Söz Şiire, Şiir Gönüllere Misafir Bu Gece” adlı şiir dinletisinde okul müdürü Şahin Çetin, “Bu ülke düşmanlardan nasıl kurtarılmış, bağımsızlığımız nasıl kazanılmış, cumhuriyet nasıl ilan edilmiş mutlaka çocuklarımıza öğretmeliyiz. Okumayan bir toplumuz çocuklarımıza güzel şeyler okutmalıyız. Şiir gönüllere girmek için bir araçtır. Şiiri sevelim, sevdirelim. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen müdür yardımcısı Hasan Bekar’a, Türkçe öğretmenleri Zeynep Demirkol, Ahmet Koç, Özlem Aydoğan’a, etkinliği gerçekleştiren velilere, ikincisini düzenlediğimiz şiir gecemize katılımınızdan dolayı kurum amirlerine, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür ederim.” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Saadet Pekiyi’nin okuduğu Mehmet Akif Ersoy’a ait olan “Atiyi karanlik görerek azmi birakmak” adlı şiir salonu dolduranlar arasında büyük alkış alarak geceye damgasını vurdu. Okunan şiirler geceye katılanlar arasında büyük beğeni topladı.


  • BafraHaber Yorum
  • Atatürk İlköğretim Okulundan Muhteşem Şiir Gecesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0