Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz zamanında yapılan ve elde kalan golf sahası Katar Emiri'nin teyzesine sunuldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 27 milyon lira harcanarak yapılan ve şu anda yılda 3 milyon lira zarar eden golf sahasını Katar Emiri'nin teyzesi Münire Nasır El-Misnad'a vermeye çalışıyor. 

Sözcü’nün haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesi Şeyha Moza bint Nasır el-Missned ile kız kardeşi ve Emir'in teyzesi Munira bint Nasır el-Misnad Türkiye'de 8 Kasım 2018'de bir şirket kurdu.

Söz konusu şirket kurulduktan 1.5 ay sonra Kanal İstanbul güzergâhında 44 bin 702 metrekare arazi satın aldı.

Kanal İstanbul’daki arazinin satın alma işlemlerini gerçekleştiren Halil İbrahim Demirhan’ın Samsun’da da Katar Kraliyet ailesi üyelerine eşlik etmesi dikkat çekti.

Golf sahasını incelemek için Samsun’a gelen Katar Emiri'nin teyzesinin Samsun’da konut ve turizm amaçlı arsa baktığı iddia edildi. 

Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hukuki süreçleri beklemeden Yörükler’deki evleri yıkmış, o günlerde bir Arap kafilenin Samsun’a hata Kuş Cennetine gelip incelemelerde bulunduğu iddia edilmişti. Arapların Samsun Kuş Cennetine gelip bölgeden arazi satın alıp Turizm sektörüne gireceği iddia edilmekte.

Katar Emiri’nin teyzesinin Samsun’a sadece golf sahasını kiralamak için gelmediği iddia edilmekte.

Sözcü'nün haberi: https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/samsunda-elde-kalan-golf-sahasi-katar-emirinin-teyzesine-sunuldu-6330008/