BAFRA

Ankara’da “meşhur Bafra Dondurma” Festivali

 
 5511
Ankara’da “meşhur Bafra Dondurma” Festivali - Geleneksel Bafra dondurmasının tanıtılması hedeflenen Bafra Dondurma Festivali kapsamında Büyük Ankara Camii Külliyesinde hazırlanan programda Ankaralılar Bafra dondurmasıyla serinledi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Geleneksel Bafra dondurmasının tanıtılması hedeflenen Bafra Dondurma Festivali kapsamında Büyük Ankara Camii Külliyesinde hazırlanan programda Ankaralılar Bafra dondurmasıyla serinledi. 

Geleneksel Bafra dondurmasının tanıtılması hedeflenen Bafra Dondurma Festivali kapsamında Ankaralılara dondurma ikramı yapıldı. 

Keçiören'de Büyük Ankara Camii Külliyesinde düzenlenen festivalde Koşsazlı Dede Korkut Âşık Selahattin Dündar, Âşık Behram Aktemur, Şair Tevrizi, Ozan Berk Örenlioğlu, Ozan Gülüm Ana ve Ozan Kul Nirengi saz eşliğinde yöresel türküler söylediler. 

Başkent 1919 Samsun Derneği’nce düzenlenen etkinliğe CHP Ankara Milletvekilleri Yıldırım Kaya, Nihat Yeşil, İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Başkent 1919 Samsun Derneği Başkanı Mahmut Kaya, bu tür festivallerle Samsun’un yöresinin geleneklerini korumayı amaçladıklarını belirterek, “Bafra dediğimiz zaman tarımı, pidesi, havasının yanında bir de dondurması akla geliyor. Bu dondurma festivallerinin artması lazım. Bu anlamda bu festivali önemsiyorum. Bafra’da bu alanda gördüğüm eksiklik dondurma fuarı. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu festivalin geleneksel dondurma fuarına dönüşmesini temenni ediyorum.'' dedi. 

Dernek Sekreteri Satılmış Akyüz konuşmasında:

“Samsun’u dondurma üretiminde söz sahibi şehirlerden biri haline getirmek amacıyla bu ilk kez düzenlenen festivaldi. Kaliteli üretimleriyle markalaşan dondurma firması 1962 Balkaymak Dondurma sahibi İsmail Köse beye Bafra Dondurmasını Ankaralılarla buluşturduğu için ve festivale katkılarından dolayı huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 

İnsanların çoğu bu geleneksel etkinlikler sayesinde buluşuyor, birbiriyle görüşüyor, kaynaşıyor. Böylesi bir geleneği devam ettirmemiz ve yaşatmamız gerekiyor. Öyle yaşamamız gerekiyor. Esas olan kardeşliktir. Türk milletinin de içinde bu birlik, beraberlik ve dostluk her zaman vardır. Bu dostluğu burada çok sıcak bir şekilde hep beraber yaşıyoruz. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Bu kadar güzellikleri içerisinde barındıran bu gelenek büyüyerek devam ediyor. Bizim köklerimiz de misafirperverlik var, paylaşım var. Kardeşlik var. Bizim de amacımız birlik, beraberlik, paylaşmak, tanışmak, kaynaşmak olup birbirimize sahip çıkmaktır. Tabi amacımız bu kültürü insanlar birbiriyle kaynaşsın diye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu kültürün bugün bu hale gelmesinde emeği geçen bütün kardeşlerime bütün dostlara teşekkür ederim”. Dedi. 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya:

“Değerli Samsunlular, Hem Neslihan vekilimiz hem de Kemal Zeybek vekilimizin selamları var. Kendileri Samsun'da ama yürekleri burada. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'e kucağına açan Samsun ne tesadüftür 30 Ağustosta bu etkinliğe imza attı. Belki de derneğimiz bu etkinliği 30 Ağustos’u bilerekten yaptı. 19 Mayıs 1919'da başlayan Kurtuluş Savaşı, 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandı. Bu zafer hiç bitmesin. Anadolu toprakları hep özgür kalsın. Anadolu insanı hep mutlu, refah içinde, huzur içerisinde barışı sevgiyi dostluğu kardeşliği yaşasın.” Dedi

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı selamlama konuşması yaptılar.

İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta:

“Milli ve manevi değerlerin ortaya çıktığı haftaları, günleri yaşıyoruz. Biliyorsunuz bu hafta Zafer Haftası dolayısıyla en iyi günlerimizi yaşıyoruz. Bu günlerin hayırlı olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim. Tabi Samsunlular olarak burada Ankara’da siyaseten de güçlü olmamız gerekir. Onu söylemek istiyorum. Burada biz İyi Parti olarak Samsunlulara Teşkilatlarımızda kucak açıyoruz. Kucak açacağımızı da buradan taahhüt etmek istiyorum. Sadece biz değil bütün siyasi partilerin de aynı şekilde insanlarımız için inşallah kucak açacak. Samsunlular bu süreçte daha kuvvetli olacak sonrasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek de birlikten güç doğacağını da belirtmek istiyorum” dedi.


İyi Parti Keçiören İlçe Başkanı Serdar Tunç:

“Derneklerin ve vakıfların toplumumuzda çok büyük bir önemi vardır. Biliyorsunuz ki bizi dilimize, geleneğimize ve toplumumuza yabancılaşmış olmaktan kurtaran, doğup büyüdüğümüz yerlerde değil de karnımızda doyurduğumuz il ve ilçelerde kültürümüzü dilimizi devam ettirebilmek için dernekler ve vakıflar fazlasıyla önem taşımaktadır. Siyasetin olmadığı, ticaretin olmadığı sadece kültür akışının yeni nesillere aktarılmasında bu dernekler önemlidir. Bizler de elimizden geldiğince her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca bir siyasetçi olarak boynumuzun borcu olduğunu da belirtmek istiyorum. Bizi bu güzel günde buraya dâhil ettiğiniz için başta dernek başkanı olmak üzere yönetimine ve üyelerine teşekkür ederim". Dedi


Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Av Zafer Çoktan: 

"Böyle güzel bir topluluğa hitap etmekten ve aranızda olmaktan mutluluk duydum. Ben Bafra dondurmasının bu kadar meşhur olduğunu bu programda öğrendim. 

Böyle programlarda bütün siyasi temsilcileri var dolayısıyla siyaset konuşmaya uygun olmadığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla özdeşleşmiş vizyonuna paralel olarak inşa edilmiş bu güzel tesisi kazandırdığı için hem Sayın Melih Gökçek Başkanımıza ve parti camiamıza şükranlarımı arz etmek durumundayım. 

Bu tür etkinliklerle Anadolu’nun birçok renginin tanınmasına da vesile olmuş oluyor. Samsunlu kardeşlerimiz Keçiören’de de epey mevcut. Zaman zaman Samsunlularla bir araya geliyoruz. Samsun spor geçen dönem kıl payı ile süper ligi kaçırdı. Önümüzdeki sezonda Samsun sporu ligde görmeyi umut ediyoruz”. Dedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse:

“Hemşeri dernekleri salgın döneminden sonra ciddi anlamda aktif bir rol almaya başladılar Burada da Bafra'nın dondurması meşhurdur böyle bir festivalde ve sizinle birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluktur. Biraz önce dondurmanın tadına da baktık. Gerçekten özel bir dondurma yemiş olduk. İnşallah bu dondurmayı Mamak'ta da görmek istiyoruz. Mamak'tan buraya geldik Belediye Başkanımızla da konuştuk biz sizi Mamak'ta ağırlamak istiyoruz dedik. Biz Mamak Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarımıza her zaman destek oluyoruz bu Festival birincisi ise ikincisine Allah nasip ederse Mamak'ta ev sahipliği yapmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları özellikle hemşeri dernekleri çok çabalar çok mücadele eder. Ben Dernek başkanımızı kutluyorum bu kadar hemşerisini bir araya getirmiş. Başka programlarımızın yoğunluğundan dolayı ancak yetişebildik Bir dahaki programda Mamak'ta düzenleyeceğiniz için Başkanım bize göre düzenleyecekmiş. Biz her zaman programlarınıza katılırız. Biz sizlere her zaman seviyoruz. Bu zorluğu kolaylaştırmak belediye olarak bizim görevimiz tesislerimizde birlikte her zaman sizin yanınızda olduğumuzu Maddi manevi yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 

Biz İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına sahip insanlarız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Dolayısıyla tüm geçmişteki geleneklerimizi göreneklerimize geleceğe taşımamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler Bu anlamda çok kıymetli. Bunların sayısının artmasını istiyoruz ve talep ediyoruz. 

Samsun'un çok özel değerleri var Bafra'nın çok özel değerler var. Sadece dondurması değil Biraz önce pideden bahsettiler tüm Anadolu’nun Türkiye'nin her köşesinin gerçekten güzel değerleri var. Bafra güzel zaten, Samsun güzel, Vezirköprü güzel, Samsunlular güzel. Biz de her zaman Mamak Belediyesi olarak sizlere hizmet ediyoruz. İki buçuk yıl oldu Belediye Başkanı seçildim. Gece gündüz mücadele veriyoruz. Bizim Mamak’ta da çok fazla güzel hemşerilerimiz var. Büyük bulvarlarımızdan biri Samsun yolu biliyorsunuz. Şarkılara türkülere konu olmuş Sonu Samsun'a çıkan bir yol. Dolayısıyla Samsun'un bizdeki karşılığı çok güzeldir. Samsunlara Mamak’ta Hizmet etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Mamak Belediyesi olarak yapabileceğimiz ne varsa başkanımızın ve sizlerin her zaman hizmetinizdeyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından festivale âşıklar atışması renk kattı. Âşık Selahattin Dündar ve Âşık Behram Aktemur arasında geçen atışma izleyenleri kahkahaya boğdu. Âşıkların atışmasına Hayran kalan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse âşıklarla özel olarak ilgilenip muhabbet etti. 

Program dağıtılan Bafra dondurması eşliğinde şairlerin eserleri ve âşıklar tarafından söylenen sazlı sözlü türkülerle devam etti. 

Kaynak: Mustafa Turan / Ajans Bizim

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ankara’da “meşhur Bafra Dondurma” Festivali içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 126478
31 Ağustos 2021
12:35
  • Yorum Id: 126478
  • 31 Ağustos 2021
  • 12:35

Töbe yarabbimmmm...bafra dondurmasi kimlerin eline geçmiş.adamlar bizi bizden cok dusunmusler.

Cevap
  • Yorum Id: 126507
  • 31 Ağustos 2021
  • 18:05

Ya düşün duler noldu mualefet noldu nasıl bı zihniyetiniz var allah razı olsun hem bafrayi tanitmislar dicene lafabak sizin gibiler yüzünden zaten millet bafrayi kötü biliyor