BAFRA

Altınkaya Anadolu Lisesinden  ‘’beyaz Baston’’ Etkinliği

 
 268
Altınkaya Anadolu Lisesinden ‘’beyaz Baston’’ Etkinliği - Altınkaya Anadolu Lisesinde 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası kapsamında, Bafra Görme Engelliler Derneği yararına Kermes düzenlendi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Altınkaya Anadolu Lisesinde 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası kapsamında, Bafra Görme Engelliler Derneği yararına Kermes düzenlendi. 

Görme Engeliler Derneği üyelerinin katılımı ile Empati Etkinliği düzenlenerek öğrencilerde farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Görme Engeliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan, Bafra Görme Engeliler Derneğinin 17 Nisan 2015 tarihinde Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerimizde yaşayan görme engellilerin maddi ve manevi anlamda her türlü sorunlarını çözmek ve onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş bir dernek olduğunu, 80 tane üyeleri olduğunu, bu üyelerin çoğunun herhangi bir işe yerleşememiş maddi durumları zayıf kimseler olduğunu,  Beyaz Baston’un görme engellilerin hayatlarında önemli bir araç olduğunu, bu araç olmadan görme engellilerin tek başlarına bir yere gitmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. 

Dernek Başkanı Kaplan; Beyaz Baston’un çok hassas bir araç olduğu için en fazla üç ay dayandığını daha sonra ise eskidiğinden dolayı yenilenmesi gerektiğini ancak üyelerin çoğunun maddi anlamda zor durumda olduğundan beyaz baston ihtiyacını karşılamakta sıkıntı yaşandıklarını belirtti.

Başkan Kaplan, “Üyelerimizin baston ihtiyaçlarını gidermek için görme engellilerimizin adına,  7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası olması sebebiyle Milli Eğitim’e bağlı okullarda gönüllülük esaslı bağış etkinlikleri düzenlemek istediklerinde Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi’nin hemen ses verdiğini ifade ederek, düzenlenen Kermes ve Etkinlikler için başta okul idaresine, öğretmenlerine ve bizi çok hoş karşılayan kıymetli Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul Müdür Aşkın Gencel ise düzenlenen kermes ile dernek üyelerine, okul adına katkı sağlamak istediklerini, görme engelli vatandaşlarımızın yanında olduklarını ifade ederek, etkinlikler için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ettiğini ifade etti.

Düzenlenen etkinlik programı ikram ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Altınkaya Anadolu Lisesinden  ‘’beyaz Baston’’ Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0