BAFRA

Alkolün Tetiklediği Cinayete İndirimli Ceza

 
 7181
Alkolün Tetiklediği Cinayete İndirimli Ceza - Beraber alkol aldığı kişiyi bıçaklayarak ve boğarak öldüren şahsın cezası belli oldu
Bafra Haber

 |  - Beraber alkol aldığı kişiyi bıçaklayarak ve boğarak öldüren şahsın cezası belli oldu

Samsun’un Bafra ilçesinde evde birlikte alkol aldığı kişiyi önce yüzünden bıçaklayarak sonra da boğarak öldüren sanığın Bafra Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılaması sona erdi.

Bafra'nın Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir büfede alkol alırken tanıştığı Salih Kaplanoğlu'nu (45), birlikte içki içmek üzere evine davet eden Hakan İşcen (50), içki içerken aralarında çıkan bir anlaşmazlık sonucu Kaplanoğlu'nu yüzünden bıçakla yaraladı ve ardından boğarak ölümüne yol açtı. 

Bafra Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hakan İşcen, bugün görülen karar duruşmasında, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, haksız tahrik indirimi uygulayarak cezayı 18 yıla düşürdü.

Ne olmuştu?

Olay, Bafra'da 15 Nisan 2024 tarihinde saat 23.00 sıralarında başladı. Hakan İşcen, ikamet ettiği apartmanın altında bulunan Büfeye alkol almak için gitti. Burada büfe sahibi ile sohbet etmeye başladı. Bu sırada, daha önce de aynı büfeden alışveriş yapan Salih Kaplanoğlu büfeye gelerek votka aldı. Votkanın parasını öderken İşcen, Kaplanoğlu'nun omzuna dokunarak "Afiyet olsun" dedi, Kaplanoğlu ise "Sana da afiyet olsun" diye karşılık verdi.

İkili arasında başlayan bu diyalog, İşcen’in Kaplanoğlu’na “Buralarda mı oturuyorsun? Gözüm seni bir yerlerden ısırıyor” diye sormasıyla ilerledi. Kaplanoğlu, yakında oturduğunu söyleyince İşcen, “İnşallah bir gün beraber otururuz” dedi. Kaplanoğlu’nun "Hadi oturalım" yanıtı üzerine İşcen, evine çıkma teklifinde bulundu. İkili birlikte İşcen’in dairesine giderek içmeye ve sohbet etmeye başladılar.

İşcen’in ifadesine göre, bir süre sonra bir sebepten tartıştılar. Tartışma esnasında İşcen, Kaplanoğlu'nun yüzüne defalarca yumruk attığını ve onun bayıldığını düşündüğünü belirtti. Bunun ardından yatak odasına gidip uyudu. Ertesi gün, Kaplanoğlu’nun cansız bedenini salonun girişinde bulan İşcen, durumu kardeşini telefon ile arayarak bildirdi. Kardeşi 112 Acil Servisi arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, evde kanlar içinde yatan Salih Kaplanoğlu'nun cesedi ile karşılaştı. Polislerin evde bulduğu Hakan İşcen, olay yerinde gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.


  • BafraHaber Yorum
  • Alkolün Tetiklediği Cinayete İndirimli Ceza içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 5
User defaultYorum Id: 229166
05 Kasım 2024
14:44
  • Yorum Id: 229166
  • 05 Kasım 2024
  • 14:44

Az almış

User defaultYorum Id: 228874
01 Kasım 2024
15:39
  • Yorum Id: 228874
  • 01 Kasım 2024
  • 15:39

Olay olduğu zaman ki paylaşım da bıçak yok yaralama yok yazıyordu bunlar gökten inmiş galiba adil bir haber yapıldığını düşünmüyorum vah gidene gerçekten dilerim ömrünün sonuna kadar icerden çıkamaz yapan kişi

User defaultYorum Id: 228571
30 Ekim 2024
18:06
  • Yorum Id: 228571
  • 30 Ekim 2024
  • 18:06

Terazi şaşmış. imama müebbet, burada 18 yıl ///

Daha Fazla Yorum