BAFRA

Özel Çocuklar ’özelim, Duygularımı Öğreniyorum’’  Projesi İle Sosyalleşiyor

 
 2701
Özel Çocuklar ’özelim, DuygularımıÖğreniyorum’’  Projesi İle Sosyalleşiyor - Bafra Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim Uygulama Okulunda uluslararası  ‘’Özelim, Duygularımı Öğreniyorum’’  Etwinning Projesi başladı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim Uygulama Okulunda uluslararası  ‘’Özelim, Duygularımı Öğreniyorum’’  Etwinning Projesi başladı. 

Bafra’da özel çocuklar için eğitim yapan köklü kurumlardan Bafra Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim Uygulama Okulu, 3. Kademe  ‘’Özelim, Duygularımı Öğreniyorum’’  ETwinning Projesi ile 10’u Türkiye'den ve 4’ü yabancı ülkeden olmak üzere ortakları ile uluslararası projelerine başladılar.

Proje ile ilgili olarak kurum Psikolojik Danışmanı Özlem Arslan şu bilgileri verdi: Sosyalleşme özel eğitim öğrencileri için önemli bir gelişim basamağıdır. Özel eğitim gerektiren bireylerin sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için rehberlik etmek bu alanda onlara sunabileceğimiz bu destek gelişimleri açısından önemli bir rol oynar. Bireyin kendi duygularını tanıması bu noktada en önemli basamaktır. Duygularını tanıması özel eğitim gerektiren birey için ileriki hayatında empati duygusunu geliştirmesini sağlayacak ve çevresiyle kuracağı iletişimi kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda duygusal gelişim bireyin kendini tanıması noktasında ona yardımcı olacaktır. Bu projemiz özel eğitim gerektiren bireylerin kendini ve duygularını daha iyi tanımaları üzerine kurulu onların anlayabilecekleri düzeyden eğlenceli ve öğretici etkinlikleri kapsamaktadır.

 Okul Müdürü Dursun Dündar ise duygularını tanımanın ve duygularını yönetmenin bireye toplumsal kabul, kendini iyi hissetme ve yaşadığı olumsuzlukları yönetebilme açısından çok büyük katkılarının olacağını bu çalışma ile ortaya çıkacak sonuçları eğitim camiamızla paylaşacaklarını söyledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Özel Çocuklar ’özelim, Duygularımı Öğreniyorum’’  Projesi İle Sosyalleşiyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0