BAFRA

Aktekkeliler Beton Santraline İtiraz Etti!

 
 2696
Aktekkeliler Beton Santraline İtiraz Etti! - Aktekkeliler, Bafra Belediyesi tarafından kurulacak olan beton santraline itiraz etti.
Bafra Haber

 |  - Aktekkeliler, Bafra Belediyesi tarafından kurulacak olan beton santraline itiraz etti.

Bafra Belediyesi tarafından Aktekke sınırları içerisindeki alana 3 adet “BETON SANTRAL ALANI” kurulması kararına bazı Aktekke sakinleri tarafından itiraz edildi. 

Mahalle sakinlerinden Bilal Şahin, Yadigar Asan, Mustafa Yarar, Erdoğan Asan, Berkan Ayyıldız, Murat Asan imzalı 23 kişinin itiraz dilekçeleri Bafra Belediye Meclisine sunuldu. 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, itiraz dilekçesini oylamaya sunmak yerine İmar Komisyonuna havale etti. İmar komisyonunun kararı bir sonraki meclis toplantısında meclis üyelerine sunulup oylanacak. 

MUHTARIN HABERİ YOKMUŞ

Bir önceki haberimizde mahalle muhtarının konudan haberdar olduğunu yazmıştık. Habere itiraz eden muhtar, haberdar olmadığını itiraz etmişti. 

Bu durumda da muhtarın kendi mahallesine yapılacak beton santralinden haberdar olmadığı ortaya çıkmış oldu.

Mahallelinin ve muhtarın haberinin olmadığı beton santrali yapılma kararına meclis üyelerinden sadece MHP Meclis Üyesi Emin Usta ret oyu vermişti.

İtiraz Dilekçelerinde şu ifadeler yer aldı: 

#bafra-belediye-meclisi0#'nin 06.01.2023 tarih ve 6 sayılı kararı Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.02.2023 tarih ve 83 sayılı kararı ile Aktekke Mahallesi 105 ada 177 nolu parselinde imar planı değişikliği kararı çıkmıştır. 

İlgili imar değişikliği ile yapılmak istenen beton santrali bölgesi yerleşim alanına yakın olmakla birlikte şehir merkezine de yakındır. 

Bu durum gelecekteki şehir planlamasına olumsuz anlamda etkileyecektir. Bahçeler mahallesinin o bölgeye yakın kısmının imara açılması, organize sanayinin o bölgede olması ve yapılmakta olan Orta Ölçekli Sanayinin o bölgede olması bölgenin gelecekteki nüfusunu arttıracak olması ve bölgeye ilginin artacağını düşünüldüğünde şehir içine yakışmayacak bir durumun olduğu ortadadır. Ayrıca yapılacak beton santrallerinin yerleşim alanına yakın olması o bölgede yaşayan insanlar için çevre kirliliği, ses kirliliği ve görüntü kirliliği olacağı açıktır. Çevresinin de tarım arazileri olmasından dolayı bu tarım arazilerinin çevre (toz) kirliliğinden dolayı verimsiz olacaktır.

Yukarıda belirtilen düşünceler nezdinde bölgede yaşayan halk olarak yapılan imar değişikliğinden vazgeçilmesi ve bir önceki imar planına devam edilmesini istiyoruz.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aktekkeliler Beton Santraline İtiraz Etti! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 14
User defaultYorum Id: 175450
14 Nisan 2023
22:55
  • Yorum Id: 175450
  • 14 Nisan 2023
  • 22:55

Verimli toprakların içine olur mu bu . insanları kanser etmeye mi çalışıyorlar. zaten yeterince hasta insanlar. el insaf ya el insaf. aktekke beton santraline uygun bir yer değil net‼️

User defaultYorum Id: 174691
10 Nisan 2023
03:58
  • Yorum Id: 174691
  • 10 Nisan 2023
  • 03:58

Bu bölgeye getirecek veya getirmediğiniz başka birşey kaldımı nedir bu iş böyle önce organize hayvan barınağı hayvan pazarı mezbahane orta ölçekli sanai şimdide beton santrali hayırdır memlekette başka yerim kalmadı belediye. burayı kendi adınada çalıştırmayacak başkalarına satacak ne için memlekette başka yermi kalmadı yoksa beton işinde iyi para olduğunu fark edip yeni randtmı peşindesiniz biz aktekke köyü olarak bına izin vermeyeceğiz

User defaultYorum Id: 174693
10 Nisan 2023
03:59
  • Yorum Id: 174693
  • 10 Nisan 2023
  • 03:59

Önce bu mahallede altyapı sorununu çözün yıllardır dile getiriyoruz bi çare

Daha Fazla Yorum