EĞİTİM

Aktekke Yibo Bir İlki Yaşattı

 
 996
Aktekke Yibo Bir İlki Yaşattı - Samsun`un Bafra İlçesine bağlı Sarpun köyünde yaşayan Bostan ailesinin 5 çocuğundan biri olan Emine Bostan hayata yeniden tutundu
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesine bağlı Sarpun köyünde yaşayan Bostan ailesinin 5 çocuğundan biri olan Emine Bostan hayata yeniden tutundu

Samsun’un Bafra İlçesine bağlı Sarpun köyünde yaşayan Bostan ailesinin 5 çocuğundan biri olan Emine Bostan hayata yeniden tutundu.

Doğuştan sol kolu olmayan ve 3 yıldır Aktekke Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda (YİBO) öğrenim gören 8. sınıf öğrencisi Emine Bostan’a (15) Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) protez kol takıldı. Dünyada en gelişmiş ve tam fonksiyonlu bu protez kol sayesinde genç öğrenci hayata adeta yeniden bağlandı.

Doç. Yrb. İbrahim Yanmış ve ekibi tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen protezin değeri 16 bin TL.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdür Yardımcısı Feyyaz Yörük, “Okulumuzda 3 yıldır eğitim öğretim gören öğrencimiz Emine Bostan’ın doğuştan sol kolu yoktu bu konuda zorluklar çeken öğrencimize okul idaremizin desteği ile protez kol taktırmak istedik. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne giderek protez kol için çalışmalara başladık. Türkiye’de ilk defa sivil bir kişiye GATA rapor çıkartarak protez kol taktı.” dedi. Yörük katkıda bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Doç. Yrb. İbrahim Yanmış `a, Başbakanlık Yüksel Denetleme Kurulu Üyesi Hüseyin Edis`e Bafra İlçe Kaymakamlığına ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Muhterem Kaya^`ya teşekkür etti.

Emine Bostan sağlıklı bir kola kavuşmanın mutluluğu ile şunları söyledi, “Doğuştan sol kolum dirsek altından itibaren yoktu. Öğretmenlerim bu konuda çok caba gösterip beni yeni bir kola kavuşturdular. Artık tüm ihtiyaçlarımı rahatlıkla görebiliyorum. Bu konuda bana sahip çıkan tüm öğretmenlerime ve herkese teşekkür ederim. Onlar sayesinde mutluluğa yeniden kavuştum.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aktekke Yibo Bir İlki Yaşattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0