SAMSUN

Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri: Yılkılar

 
 457
Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri: Yılkılar - Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri olan yılkılar, görenlerin ilgisini çekiyor.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri olan yılkılar, görenlerin ilgisini çekiyor.

Samsun’un en yüksek dağı olma özelliğini taşıyan Akdağ’da; kayak pisti ve telesiyeje sahip kış sporları ve kayak merkezi bulunuyor. Kışın kar kayağı, yazın çim kayağı ve yamaç paraşütü imkanı sunan Akdağ, yılkılara(yabani at) da ev sahipliği yapıyor. Bazen kayak merkezi yolunda çoğu zaman yayla eteklerinde bazen de Ladik Gölü çevresinde gruplar halinde gezen yılkılar, bölgeye renk katıyor. Özgürlüğün ve yalnızlığın simgesi atlar, burayı ziyaret eden doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Eğitimci-yazar Hadi Ergül, özgürlüklerinden ödün vermeyen, yaz-kış koşan yılkıların Akdağ’ın etrafında tarifsiz güzellikler sunduğunu söyledi. Ergül, "Özgürlüğün ve yalnızlığın simgesi yılkıların Akdağ’a kattıkları zenginlikler bir başka gerçek. Hizmet ömürleri dolmuş olmasına rağmen yine de güçlü ve asiller. Doğaseverler asi ve özgür yılkı atları, Akdağ eteklerinde; Zincirli’de, Kazankaya’da, Alaçam’da, Gürcü Yaylası’ndaki göl etrafında, kendilerini korumak şartıyla izleyip görüntüleyebilirler” dedi.
  • BafraHaber Yorum
  • Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri: Yılkılar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0