Başbakan Yusuf Ziya Yılmaz'ı Samsun Adayı Olarak Açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden aday gösterilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun`da 4. dönem için resmen aday.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ankara`da AK Parti grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterildi. 1`i Anavatan Partisi, 2`si AK Parti olmak üzere 3 dönemdir başkan olan Yusuf Ziya Yılmaz, 4. dönem için aday gösterildi.
Başkan Yılmaz`ın özgeçmişi şöyle: "1951 yılında Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ni bitirdi. 1975 yılında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Şantiye Makina Mühendisi olarak göreve başladı. 1978-1980 yılları arasında Diyarbakır'da askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Makina İşletme Mühendisi olarak çalışmaya devam etti. 1983 yılında Ankara Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne Makina İkmal Baş Mühendisi olarak atandı. 1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü İkmal Şube Müdürlüğü`ne getirildi.
1990 yılında Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne atanan Yusuf Ziya Yılmaz, 1992 yılında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne getirildi. 6 yıl Samsun'da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra, 1998'de İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne atandı.
1999 yılında Samsun'a hizmet için 23 yıllık görevinden ayrılarak, ilk kez 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yılmaz, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikinci, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde de üçüncü kez Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı`na seçildi."
Yusuf Ziya Yılmaz Kimdir ?
Ankara'da Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor !
AK Parti'deki adaylık süreci, tüm heyecanıyla devam ediyor... Başbakan Erdoğan, bugün yapılacak grup toplantısında Samsun'un da aralarında bulunduğu bazı illerin belediye başkan adayını açıklayacak.
Samsun, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Van, Batman gibi şehirlerin adayları da belli oldu. Bir süpriz olmazsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun için Yusuf Ziya Yılmaz'ı açıklayacak.
Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ise grup toplantısına dakikalar kala twitter'dan paylaştığı fotoğraf ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Aday Adayının kim olacağı sorusu ise biraz daha netlik kazandı.
AK Parti`nin bir büyükşehir adayı daha belli oldu. AK Parti Genel Merkezi, yaptığı değerlendirmeler sonunda Samsun`la ilgili kararını verdi. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`ın, 2014 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. Üç dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz`a kararın tebliğ edildiği belirtildi.
Yusuf Ziya Yılmaz`ın adaylığı, AK Parti`nin yarınki(salı) grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın