GÜNDEM

Ak Parti'li Çakır, Çarşamba Ve Bafra'da İncelemelerde Bulundu Ak Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır: "Mahkumlar Üretken Hale Getirilmelidir"

 
 131
Ak Parti'li Çakır, Çarşamba Ve Bafra'da İncelemelerde Bulundu AkParti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır: "Mahkumlar Üretken Hale Getirilmelidir" - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, mahkumların cezaevlerinde üretken hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, mahkumların cezaevlerinde üretken hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Mustafa Çakır, Çarşamba'da İlçesi'nde adliye binası inşaatı şantiyesinde incelemelerde bulundu. Çakır, "Çarşamba, adına yakışır bir adliyeye kavuşuyor. Keşke suç olmasa ve adliyeler de olmasa" temennisinde bulundu. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, "Çarşamba için gerekli olan adliye binamızın çalışmaları son hız devam ediyor. İnşallah sona erdiğinde rahat ve güzel bir binaya kavuşmuş olacağız. Desteği olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Daha sonra Bafra İlçesi'ne geçerek, Bafra Kapalı ve Yarı açık T Tipi Bölge Tutukevi (Cezaevi) ve Müşterek Tesisleri İnşaatı'nı gezdi. Milletvekili Çakır, Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi 20 milyon 265 bin YTL'ye yapılan ve 5 ay önce inşaatına başlanan cezaevi ve müşterek tesislerin 2008 Ekim ayında biteceğini öğrendi.
Cezaevinin kapasitesinin 616 kişi olacağını ifade eden Çakır, Sarıçevre Köyü sınırları içinde 90 dönüm alan üzerine 5 ay önce yapımına başlanan cezaevi inşaatı hakkında Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal ve Özelsan Mühendislik A.Ş.'den İnşaat Mühendisi İlyas Yaman, makine mühendisi Fuat Güngör ve Elektrik Mühendisi Mikail Issısu'dan bilgi aldı.
Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, bölge cezaevi inşaatının bitiminde mahkum sayısının 616 ile 652 arasında değişebileceğini belirterek, "Cezaevinde 150 personel çalışacak. Bölge cezaevinde insanlarımızı gelecek için eğiteceğiz. Bu çalışmalarımızla insanlarımız cezaevinden çıktıklarında çeşitli meslek dallarında iş sahibi olacak. Vatandaşlarımızın bir daha cezaevlerine dönmemeleri için her türlü çalışmayı yapacağız. Burada bulunan cezaevi, cezaevinden çok, ıslah faaliyeti yapacak" diye konuştu.
Milletvekili Mustafa Çakır ise, mahkumların üretken hale getirilmesi gerektiğine ve bunun önemine dikkat çekerek, "Keşke insanlarımız hiç suç işlemese. Ancak maalesef isteyerek ya da istemeyerek suç işleniyor. Adalete teslim ediliyor. Geldikleri yer ise cezaevleri oluyor. O halde bir şekilde suç işlemiş insanlarımızın sağlıklı ve kaliteli ortamlarda cezalarını doldurmalarını sağlamalıyız. Suç işlemiş dahi olsalar insan olduklarını unutmamalıyız. Bafra'ya yapılan bu cezaevi çağdaş normlarda yapılmaktadır. Cezaevlerimizde mahkumlara el becerileri kazandırılmalı, meslek sahibi yapılmalı ve topluma yararlı birer birey haline dönüşümleri sağlanmaya çalışılmalıdır. Cezaevleri, insanların yan gelip yattıkları mekanları olmaktan çıkarılmalıdır. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Çakır daha sonra AK Parti Bafra İlçe Başkanı Haluk Bülbül, İl Genel Meclisi Üyeleri Kadir Türköz, Muharrem Ceylan, Hüseyin Yurduseven ve beraberindeki heyetle tekrar Bafra Ziraat Odası Başkanlığı'na seçilen Sait Karagöl ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu.
  • BafraHaber Yorum
  • Ak Parti'li Çakır, Çarşamba Ve Bafra'da İncelemelerde Bulundu Ak Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır: "Mahkumlar Üretken Hale Getirilmelidir" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0