Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni bir dizi ziyaretler için geldiği Samsun’un Bafra İlçesinden Ak Parti Bafra İlçe Başkanlığında bir basın açıklaması yaptı. Yeni açıklamasında,’’ Biz, Meclis`te bu işi milletvekilleri ile çözemedik, milletimize gidiyoruz. Başkaları millete değil, hemen mahkemeye gidiyor. Biz milletin kararına devamlı saygı duyduk, bazıları saygı duymadılar, onlar mahkeme yollarında devam edecekler. CHP, MHP ve BDP Meclis`te bir koalisyon oluşturdular.
Yapılan Anayasa değişikliğinin hedefi Türkiye`yi her açıdan büyütmek ve geliştirmektir. 12 Eylül darbe anayasasını demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşturmaktır, bizim hedefimiz buydu, Meclis`te bunu gerçekleştirdik. Bu süreç kimlerin Milletin Vekili, kimlerin statükonun ve vesayetin Vekili olduğunu, kimlerin demokrasiyi güçlendirmeye çalıştığını, kimlerin de baskıyı ve despotizmi güçlendirmeye çalıştığını göstermiştir.
Talimatla hareket edenler gerçek niyetlerini genel kurulda ortaya koydular, Ak ile Kara ortaya çıktı. Kimlerin neyin mücadelesini niçin verdiğini, kimlerin kimlerle beraber hareket ettiğini milletimiz Meclis`te gördü. Meclis`te maalesef CHP yönetimi milletvekillerini bloke etti, oy dahi kullandırtmadılar. Hani demokrasiden bahsediyoruz, oy kullanma kabinlerine bile gidemediler. MHP gitti `ret` oyunu kullandı, kendi kararlarıdır. AK Partili milletvekilleri hür iradeleriyle ki, bu 8. maddede net görüldü, oylarını kullandılar. BDP dışarıya çıktı katılmadı. Maalesef müthiş bir koalisyon oldu. Biz AK Parti olarak Meclis`te yüzde 65`i temsil ediyoruz. Birkaç bağımsız milletvekili de bize katıldı, oradaki oy oranımız yüzde 70 civarında oldu. CHP, MHP ve BDP`nin koalisyonunu bu milletimiz gördü" diye konuştu.
Basın toplantısında AK Parti hükümetinin eğiteme verdiği önemi anlatan Yeni, "Eğitim Milli Eğitim`in bütçesi bugün ilk sıralara gelmiş durumda. 7 yılda yüzde 278 oranında Milli Eğitim`e aktarılan kaynak artmış durumda. Samsun`da il merkezinde ve ilçelerde derslik sayılarını ciddi bir şekilde artırmak suretiyle sınıf başına düşen öğrenci sayısını azaltma konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Milli Eğitim bütçesine 28,2 milyar lira ayırarak, diğer kurumların önüne çıkartmış olduk. Eğitim bizim için çok önemli.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!