BAFRA

Agd Başkanı Muharrem Şengül’den Mekke’nin Fethi Programına Davet

 
 1525
Agd Başkanı Muharrem Şengül’denMekke’nin Fethi Programına Davet - Bafra Anadolu Gençlik Dergisi organizasyonu ile 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi programı düzenlenecek.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Anadolu Gençlik Dergisi organizasyonu ile 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi programı düzenlenecek.

40 yılı aşkın bir süredir Anadolu Gençlik Dergisi ve Milli Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen Mekke’nin fethi programı bu yıl da 31 Aralık Cuma günü saat 19’da Belediye Kültür Merkezinde düzenlenecek. 

Mekke’nin Fethi programına konuşmacı olarak Dr. İhsan Şenocak ve Kur’an tilavetleriyle, 15 Temmuz Şehitler Camii İmam Hatibi Kadir Yeşilgil, Ku’anı Kerimi güzel okuma Türkiye 3.sü Erdoğan Okka ve Esentepe Camii İmam Hatibi Şuayib Şenel katılacaktır.

Bafra Anadolu Gençlik Başkanı Muharrem Şengül programla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaptığı çeşitli organizasyonlarla milletimizin gönlüne dokunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Mekke’nin Fethinin 1391’nci yılında yine hemşehrilerimizle birlikte olacağız diyen Başkan Şengül Mekke’nin Fethi programı ve programın yapılma amacı ile ilgili şunları söyledi:

40 yılı aşkın süredir Anadolu Gençlik Derneğimiz, Milli Gençlik Vakfımız 31 Aralık Mekke’nin Fethi programlarını icra ediyor. Bu programları düzenlememizde iki temel mana var. Birincisi; fethin ruhunu, manasını insanımıza aktarmak. İkincisi ise; özellikle yılbaşı, noel kutlamaları çerçevesinde hem ülkemizde hem de İslam coğrafyasında insanımızı ifsada yönelik birçok çalışmayı hep beraber bu süreçlerin içerisinde görüyoruz. 

Bizim inancımızda, kültürümüzde Noel diye bir şey yok iken, sanki bizim inancımızda da bu varmış gibi gösterilen birçok programlar önümüze servis ediliyor, bunları görüyoruz. İnsanımızın, gençliğimizin, bu gece yaşanacak birçok kötülük ve haramlara karşı uyanmasını sağlamak, ekranlar üzerinden gösterilecek ahlaksızlıklardan insanımızı uzak tutmak gayretindeyiz. 

Bu yanlış süreçleri birilerinin servis ettiğinin farkına varsınlar diye her yıl 31 Aralık tarihinde bu programları icra ediyoruz. Bununla alakalı toplumsal bir kabulde oldu. Birçok insanımız bizlere ulaşarak her yıl düzenlenen Mekke’nin Fethi programlarına bu yılda katılmak ve katkıda bulunmak istediler. Bu yıl tertip ettiğimiz bu hayırlı çalışma ile davetimize icabet eden kardeşlerimizin dahil olduğu bir program icra ediyoruz.

FETHE VE FETHİN MANASINA SEVDALI BİR GENÇLİK YETİŞTİRMENİN GAYRETİNDEYİZ

Şengül, fethin manası ve önemine vurgu yaparak sözlerine şu şekilde devam etti: Bizler Mekke’nin Fethi, Kudüs’ün Fethi, İstanbul’un Fethi ve gönüllerin fethi özlemi ile dertlenen bir gençlik teşkilatıyız. Çünkü fetihte bambaşka bir mana var. Fetih; kalplerin, gönüllerin hakikatle buluşması demek. Anadolu Gençliğimiz gönüllerin hakikat ile buluşmasına yapışmak mecburiyetindedir. Özellikle ülkemiz gençliği açısından baktığımızda 30 yaşın altında 50 milyona yaklaşan çok güzel bir genç nüfusumuz var. Bu oran dünyadaki birçok ülkenin toplam nüfusundan daha fazladır. Böyle bir genç nüfusumuz varken, fetihten ve bu noktadaki çalışmalardan vazgeçmemiz mümkün olabilir mi? Aksine bu mücadeleye, bu hayırlı çalışmalara yapışıp, gençliğimizle hakikati buluşturmak ve fetih anlayışını aktarmak, kronolojik bir süreç olarak değil, dün yaşanan süreçler ile bugün yaşanan süreçlerin aynı fetih özlemini beklediği inancını anlatmak mecburiyetindeyiz. Fetih hareketinin devam ettiğini ve kıyamet sabahına kadar var olacak bir süreç olduğunu gençliğimize ifade etmek ve bundan istifade etmemiz gerektiğini vurgulamak gerekiyor. AGD, fethe ve fetihteki manaya sevdalı gençliği yetiştirmenin gayreti içerisindedir. Önderimiz, liderimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sas)’in göstermiş olduğu mücadeleyi ve fetih anlayışını gençliğimize kuşatmanın derdindeyiz. İstanbul’un Fethini, Kudüs’ün Fethini, Diyarbakır’ın Fethini, İstiklal Mücadelesini, Sarıkamış Destanını, Malazgirt Zaferini, Kahramanmaraş’ın, Şanlıurfa’nın, Gaziantep’in bu noktada ortaya koymuş olduğu mücadele ruhunu ve manasını gençliğimize anlatma ve yaşatma gayreti içerisindeyiz. Filistin ve ilk kıblemiz Kudüs-ü Şerif kurtulana kadar bizim fetih anlayışımız devam edecek. Arakan’daki sıkıntı bitene kadar, yanı başımızdaki Suriye’deki problem dinene kadar, ilmin merkezi Bağdat kurtulana kadar, yeryüzünde hakikat bayrağı dalgalanana kadar, son nefes kıyamet sabahına kadar bizler için bu fetih mücadelesi devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Bu duygu ve düşüncelerle 31 Aralık Cuma saat 19:00’da gerçekleşecek olan programımıza davet eder, en kalbi duygularla selam ederim. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Agd Başkanı Muharrem Şengül’den Mekke’nin Fethi Programına Davet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 6
User defaultYorum Id: 135033
26 Aralık 2021
23:01
  • Yorum Id: 135033
  • 26 Aralık 2021
  • 23:01

Noel 25 aralık'ta kutlanır 31 aralık'ta sadece yeni yıla girişi kutluyoruz

User defaultYorum Id: 135003
26 Aralık 2021
13:28
  • Yorum Id: 135003
  • 26 Aralık 2021
  • 13:28

Arap ayları ayın hareketine göre her sene neden mesih isa nın doğumunu sabote eden işıd taliban boka haram yasa dışı örğütlerle aynı istikamete giden ebü cehil düşünce mekke şu an vahabi suud ailesinde gidin kurtarın.

User defaultYorum Id: 134980
25 Aralık 2021
18:51
  • Yorum Id: 134980
  • 25 Aralık 2021
  • 18:51

Benim matematik ögretmenim muharrem hocam

Daha Fazla Yorum