GÜNDEM

Bafra'da “kişisel Gelişim Ve Girişimcilik Konferansı" Ünlü Girişimci Özbay: “bu Sanal Dünya Hepimizi Mahvetti”

 
 236
Bafra'da “kişisel Gelişim Ve Girişimcilik Konferansı" ÜnlüGirişimci Özbay: “bu Sanal Dünya Hepimizi Mahvetti” - Islak mendili keşfeden dünyaca ünlü girişimci Ataman Özbay, “Bu sanal dünya hepimizi mahvetti. Hele Türkiye’yi on misli mahvetti. Sabah yüzünüzü yıkamadan cep telefonuna bakıyorsunuz” dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Islak mendili keşfeden dünyaca ünlü girişimci Ataman Özbay, “Bu sanal dünya hepimizi mahvetti. Hele Türkiye’yi on misli mahvetti. Sabah yüzünüzü yıkamadan cep telefonuna bakıyorsunuz” dedi.

Samsun’un Bafra ilçesinde “Kişisel Gelişim ve Girişimcilik Konferansı" düzenlendi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Turizm Fakültesi Konferans Salonunda “Kişisel Gelişim ve Girişimcilik” başlıklı konferansı ıslak mendili keşfeden dünyaca ünlü girişimci Ataman Özbay tarafından verildi.
Eczacı Ataman Özbay girişimcilik kariyerini kendi hayatından verdiği örneklerle anlatırken, hayatta başarılı olmak için doğru kararlar vermek gerektiğini ifade etti. Özbay, “Benim bir tek başarım var, o da sevgi. İşimi, ailemi çok seviyorum. Hayatımdaki en büyük başarı doğru karar. Benim hayatım 10 yaşımdan beri hep büyüklerin yanında geçti. Hayat dersini o büyüklerden aldım. Başarının sırrı doğru kararlar, doğru kararların sırrı tecrübeler, tecrübelerin sırrı yanlış kararlar. Aile toplumu olursa devletimiz büyür, aile olamadıktan sonra hiçbir şey olamazsın. Gençler evleneceksiniz aile olun, iletişim yapın ama siz dizi seyretmekten, yataktan kalkar kalkmaz lanet telefonlara elinizi uzatıyorsunuz. Başka hiç bir iş yok hayatınızda. Hayat çok kısa ve hızlı. Bu sanal dünya hepimizi mahvetti. Hele Türkiye’yi on misli mahvetti. Çünkü temelimiz yok. Dünyanın temeli sanayidir. Bugün bize kafa tutuyorlar bir tek sebebi var sanayi” diye konuştu.

“Takımların kadrosunu sorayım A’dan Z’ye kadar kadroyu sayarsınız. Bunların hiçbir faydası yok”
Özbay konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Türkiye’de 5 senedir girişimcilik var. Türkiye’de girişimcilik yüzde 2,5, İsrail’de yüzde 52,5. Aradaki farka bakın. Gelir düzeyine bakın. Dünya nerede biz neredeyiz. Bakış açımız, çalışmamız sıfır. Çünkü sanal dünyada yaşıyoruz. Günde 5 saat televizyon izliyoruz. İçinizde sabah kalkar kalmaz telefona bakmayan eminimdir ki yüzde 1’dir. Sabah yüzünüzü yıkamadan cep telefonuna bakıyorsunuz. Buraya gelirken merak edipte, tenezzül edipte bakmadığınız bir Ataman Özbay var. Bu sanal dünya. Herkes ona bakıyor, dünya ona bakıyor, biz tersine bakıyoruz. Kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz, farkında değilsiniz. Size dizileri soruyum maşallah hepiniz bilirsiniz. Takımların kadrosunu sorayım A’dan Z’ye kadar kadroyu sayarsınız. Bunların hiç bir faydası yok. Hayat bu değil? Hayat sizin yaşadığınız ve yaşayacaklarınız. 40 yaşına kadar merdivenleri çıkarken terlemezsiniz, 40’tan sonra hüngür hüngür ağlayacaksınız. Gidin yaşlılara bakın, ‘ah ben ne yaptım’ diyecek. Hayatın ne kadar acımasız olduğunu göreceksiniz.”
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da “kişisel Gelişim Ve Girişimcilik Konferansı" Ünlü Girişimci Özbay: “bu Sanal Dünya Hepimizi Mahvetti” içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0