SAMSUN

80 Yaşındaki Kadının İsteğini Kaymakam Yerine Getirdi

 
 276
80 Yaşındaki Kadınınİsteğini Kaymakam Yerine Getirdi - Samsun Bafra Kaymakamı Halis Arslan, 80 yaşındaki kadına verdiği 'prefabrik ev' sözünü yerine getirdi
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra Kaymakamı Halis Arslan, 80 yaşındaki kadına verdiği 'prefabrik ev' sözünü yerine getirdi

Bafra'ya 8 kilometre mesafedeki Gerzeliler Mahallesi'nde ikamet eden yaşlı kadının yürek burkan yaşamı, Kaymakam Halis Arslan sayesinde değişti. 30 yıl önce eşini kaybeden 5 çocuk annesi 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, kendine uzanacak bir yardım eli istemişti. Devletten aldığı aylık 250 lira yaşlılık maaşıyla yaşam mücadelesi veren yaşlı ninenin tek isteği evinin tavanının tamirinin yapılarak yağmur yağdığında ıslanmaktan kurtulması idi. Bu sese kulak veren Kaymakam Halis Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Müdürü Hasan İrer ve Gerzeliler Mahallesi Muhtarı Çetin Karaduman ile birlikte Karaaslan'ı evinde ziyaret ederek yaşlı kadının dramına tanık oldu. Kendisini ziyaret eden Kaymakam Arslan'a bir kez daha seslenen Fatma nine, evin tavanları kırık dökük olduğundan yağmur yağdığında su içerisinde kaldığını, tek isteğinin evinin çatısının yapılması ve yağmur yağdığında ıslanmaması olduğunu söyledi.

Kaymakam Arslan zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Fatma Karaaslan'a 'prefabrik ev' sözü verdi. Kaymakam Arslan'ın talimatları doğrultusunda harekete geçen SYDV Müdürü Hasan İrer, gerekli çalışmaları yaparak Gerzeleriler Mahalle Muhtarı'nın da desteğiyle bahçede hazırlanan yere prefabrik ev getirilerek vinç yardımıyla yerleştirildi. Önce sevinen Fatma Karaaslan, daha sonra arayanı soranı olmadığı için gözyaşlarına boğuldu.

Fatma Karaaslan'a 'hayırlı olsun' diyen Kaymakam Arslan, evin içerisinin en kısa sürede donatılacağını söyledi. Fatma Karaaslan ile birlikte evi gezen Kaymakam Arslan, "Basına yansıması sonucu duyarsız kalamazdık. Hemen ikinci günü merak ettim ve buraya geldim. Fatma Karaaslan hanımefendiyle karşılaştım. Özellikle ev ortamına baktım ve kalmaya uygun değildi. Prefabrik ev aldık ve 1 hafta içerisinde getirdik. Kışın yağmurdan ve soğuktan, yazın ise sıcaktan korunmuş olacak. Ömrünün bundan sonraki kısmını burada güzelce idame ettirecek diye düşünüyorum" dedi.

Fatma Karaslan ise, "Beni memnun ettiniz, Allah da sizi memnun etsin. Hepinizden Allah razı olsun. Daha ne diyeyim. Evimdeki eşyaların hepsi çürüdü. Oradan buraya bir şey getiremem" şeklinde konuştu.

Kaymakam Arslan evin ihtiyaçlarının tamamlanması için gerekli talimatları verilerek en kısa sürede ihtiyaç olan eşyalarının alınacağını sözlerine ekledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 80 Yaşındaki Kadının İsteğini Kaymakam Yerine Getirdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0