GÜNDEM

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

 
 131
Bafra Haber

 |  - 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamaları

Her yıl 8 Mart’ta kutlanan dünya kadınlar günü dolayısı ile Samsun’un Bafra ilçesinde kurulan ‘’ SİVİL TOPLUM BAFRA PLATFORMU ‘’ tarafından sürmeli köyünde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Sürmeli köyü ilköğretim okulu spor salonunda kadınlara yönelik yapılan panele çok sayıda izleyici katıldı.
Davul-zurna eşliğinde başlayan panelde ADD-EĞİTİM-İŞ- HABİDER-SAKATLAR DERNEĞİ- ŞEHİT YAKINLARI DERNEĞİNİN Organizesi ile BAKAV-TEMA-BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ-MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNİN katılımıyla, Bafra yardım sevenler derneği, ANAP Kadın kolları, CHP Kadın kolları, DSP Kadın kollarının destekleriyle platform oluşturuldu.
Panelistlerin kadın haklarıyla ilgili konuşmaları dikkat çekti. Panelde Dr. Emin DİNÇÇAĞ’ DA bir konuşma yaptı.

Sivil Toplum Bafra Platformunun düzenlediği ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’  konulu toplantıda
konuşan Dr. M.Emin Dinççağ, kadınların yaşamdaki eşitlik mücadelesine kolay kavuşmadıklarına
dikkat çekerek, bu uğurda büyük mücadele verdiklerini söyledi.

1857 de Amerika’da tekstil ve dokuma işçilerinin  hak arama eylemi sonucu 129 kadın işçi ölmüştü. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesi sürmektedir. Kadınlara ücretli işçi olma hakkı 1897 yılında verilmiştir. İlk kadın devlet memuru 1913 yılında olmuştur. Bu gün ülkemizde kadınlar daha az ücretle çalıştırılmaktadırlar. Kreş imkanı yoktur. özel günlerinde sağlık açısından istirahat, izin gibi hakları yoktur. Ülkemizde
sadece yüzde iki kadın yüksek öğrenim görmektedir. Her yıl 2500 kadın doğum ve başka nedenlerle ölmektedir. sağlık hizmetlerinden yararlanamayan binlerce kadın vardır. Başlık parası, berdel ve töre cinayetleri ile hala kadınlar öldürülmektedir. Bu kadar çok sorunu olan kadın hareketinin bir iki kişiyi milletvekili seçtirebilmeyi hedef olarak belirlemesi de yanlıştır. Kadın sorunu topyekun eğitim çalışması ile çözülür. Bafra sivil toplum platformunun çabasını çok değerli buluyorum ve emek verenlere teşekkür ediyorum.’’  dedi.

Panel’in sonunda sürmeli köyü sakinleri tarafından misafirlere ikram sunuldu. İkram’ın peşinden davul zurna eşliğinde halay çekildi.


  • BafraHaber Yorum
  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0