BAFRA

6 Yıl Sigortasız Çalıştırılan Cami Sorumlusu İmamdan Mobing İddiası

 
 4013
6 Yıl Sigortasız ÇalıştırılanCami Sorumlusu İmamdan Mobing İddiası - Samsun’un Bafra ilçesi Sanayi Sitesi Camisinde yıllarca sigortasız çalışan cami sorumlusu şahıs, imamın onu camiden uzaklaştırmak istemesi üzerine şikâyetçi oldu. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun’un Bafra ilçesi Sanayi Sitesi Camisinde yıllarca sigortasız çalışan cami sorumlusu şahıs, imamın onu camiden uzaklaştırmak istemesi üzerine şikâyetçi oldu. 

Sanayi Sitesi camisinde imamlık, müezzinlik, temizlik gibi birçok alanda çalışan ve yıllarca sigorta yapacağız şeklinde oyalandığını iddia eden Yakup Semiz isimli şahıs, 2019 yılında camiye atanan imam Adnan K.’nın kendisini işten çıkarmak için mobing yaptığını iddia ederek dava açtı. 

Yakup Semiz, cami imamı Adnan. K.’nın, Cuma hutbesinde kendisi ile ilgili olarak, “Kendisinde ve ailesinde korona hastaları var. O yüzden onu işten çıkardık” şeklinde sözler söylediğini, bunun doğru olmadığını, o tarihte kendisinin veya evinde yaşayan birinin korona olmadığını iddia etti. 

İddiaya göre Semiz’e, isteği ve bilgisi dışında güveni kötüye kullanarak, işleri ücretsiz yaptığına dair kağıt imzalatıldı.

Cami imamının dışarıda kendini soranlara, alaycı bir şekilde, “Onu emekli ettik” sözlerinden üzüntü duyduğunu ifade eden Yakup Semiz yaşadıklarını şu şekilde anlattı: 

Ben 2016 yılından 2021 yılına kadar Sanayi Sitesinde camisinde cami sorumlusu olarak çalıştım. 

Beni işe camiden sorumlu esnaf Hüseyin Ş. aldı. Bana sigorta sözü verdiler ama hiç sigorta yapmadılar. 

2019 yılında Adnan K. isimli hoca göreve geldi. O geldikten sonra beni işten çıkarmak istedi. Çık buradan git dedi. Beni çıkarmak için beni insanlara şikâyet etti. Sürekli kusurumu aradı. Beni atmak istediler ama esnaflar izin vermedi. 

Ben beni çıkarırlarsa sigortasız çalıştırdıkları için şikâyet edeceğimi söyledim. Bunu anlayınca, 2019 yılında bana, benim güvenimi kullanarak bir kâğıt imzalattı. Kâğıt imzalatırken, buraya imza at. Seni cami sorumlusu yapacağız dedi. Ben de okumadan imza attım. 

Adnan Hoca, başka birine, benim bir şey yapamayacağını bana kâğıt imzalattığını söyledi. Ben de neyi imzaladığımı öyle öğrendim.

Ailemden korona olanlar oldu, hastanede yatanlar oldu. Ben çalışmaya devam ediyordum. Bunu bahane ederek, senin ailende korona olanlar oldu. Sen bir mühlet buradan uzaklaş dedi. Ben de uzaklaştım. Bu dediği tarihte ben ve ailem korona değildi.

Bu süre içinde, hutbeye çıktı, “Onun ailesi korona oldu. Onu buradan uzaklaştırdım dedi. 

Cemaatten birileri bunu bana söyledi. Ben şok oldum, müftüye gittim. Durumu ona izah ettim. Benim yanımda onu aradı, “Adanan Hoca, niye sen bunu halka şikayet ettin, bunun bu kadar hizmeti var. Bundan özür dile” dedi. Telefonda müftüye özür dileyeceğini söyledi. 

Camiye gittim, benden özür dilemedi. İnsanlara benim için “emekli oldu, onu emekli ettik” gibi alaycı sözler kullandı. 

Ben de hakkımı aramak için şikâyet ettim. Avukata verdim. O camiye çok emeğim var. Yıllarca sigorta yapılacak diye bekledim. Beni iş kura dahi gönderdiler. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 6 Yıl Sigortasız Çalıştırılan Cami Sorumlusu İmamdan Mobing İddiası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 29
User defaultYorum Id: 129705
03 Ekim 2021
19:18
  • Yorum Id: 129705
  • 03 Ekim 2021
  • 19:18

Adnan hoca niye gerçekleri konuşuyorsun yajışıyormu sana hocaya caminin tüm temizliği içi dışı inşaat halindeyken de kim yaptığı temizliğini kim yapıyordu sen mi ben mi bütün esnaf şait senden önce 3 imam la görev yaptım kimse bana sahte kağıt imzalamadı sen imzalatin

User defaultYorum Id: 128889
24 Eylül 2021
15:47
  • Yorum Id: 128889
  • 24 Eylül 2021
  • 15:47

Adnan hoca yi yıllarca sömürdün yaptığın tek iş tuvalet temizleme gelenden gidenden 1 lira toplama tuvalete bakmak için yalvara yakara istedin sadece tuvaletten gelen para için istedin camiye bakarım temizlerim mi dedin de hak talebi yapıyorsun sanayide arasta arasta gezip karton toplama bide gelmiş beyefendi hak talep ediyor caminin bahçesinde yatan köpeklere taş atan hayvanlara zulüm eden bu şahıs ben birşey demiyorum sana allah verir belanı emin ol

Cevap
  • Yorum Id: 129488
  • 30 Eylül 2021
  • 15:39

Ben yakup hoca bana oranın sorumlusu izin verdi karton toplamak için , benim ilk önceliğim caminin işleriydi caminin hiç bir işi geri kalmadı her şeyiyle ilgilendim boş zamanlarım da karton topladım ve kartonları koydugum depoyu sn. adnan hoca bana tahsis etmiştir. hayvanlara zulüm kesinlikle etmedim sadece cami avlusundan uzaklaştırdım cami avlusunun temiz kalması için.

User defaultYorum Id: 128890
24 Eylül 2021
15:48
  • Yorum Id: 128890
  • 24 Eylül 2021
  • 15:48

Yakup ettiğin iftiralarla sanayi esnafı hocasi adnan hoca sahipsiz değildir herkez şahittir neyin ne olduğuna

Daha Fazla Yorum