SAMSUN

3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi Samsun'da

 
 1236
3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi Samsun'da - Dünya ve Türkiye'nin en önemli sulak alan çalışan bilim adamları Samsun`da toplanıyor.
Bafra Haber

 |  - Dünya ve Türkiye'nin en önemli sulak alan çalışan bilim adamları Samsun`da toplanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Sulak Alanlar Kongresi 23-25 Ekim tarihleri Samsun 19 Mayıs Üniversitesi kongre kültür merkezinde gerçekleşecek.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Merkez Kampusu Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3`üncüsü düzenlenecek olan Ulusal Sulak Alanlar Kongresi, 23-25 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kongrede sulak alanlar hakkında bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması hedeflenirken, ülkemizin önemli sulak alanlarından olan Kızılırmak Deltası habitatını tehdit edecek unsurlara dikkatler çekilecek.

3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi Başkanı Profesör Dr. Ali Kemal Ayan kongre hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kongremizi Kızılırmak Deltası gibi bir dünya mirasına sahip Samsun`da düzenlemek çok anlamlıdır. Sulak alanların doğru kullanılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için bilim insanları, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra konu ile ilgilenen herkes sürdürülebilir çözümler oluşturmak üzere Samsun`a davet edildi. Kongrede saha ve atölye çalışmaları da yapılacak."  dedi.
Kongreye 350 bilim insanının katılması bekleniyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi Samsun'da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0