2008 OKS sınavında yüz net yapan iki öğrencimiz çıktı.
Burak Ceyhun Karaca ile ilgili haberimizi yapmıştık. O haberimizin yorumlar kısmında pek çok ziyaretçimiz, yüz net yapan diğer öğrencimiz ile ilgili niçin haber yapılmadığını soruyordu.
Biz de bu kez farklı bir şey yapalım istedik ve 13 Temmuz Pazar gecesi Sayın Nural Ören’i arayıp önce tebrik ettik, sonra da uygun görürlerse Ulaş ile bir röportaj yapma isteğimizi bildirdik. Nural Bey, sağolsunlar, isteğimizi kabul ettiler.
14 Temmuz Pazartesi saat 11’de Ulaş’ın mezun olduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulunun bahçesinde buluştuk. Nural Bey bizi Ulaş ile baş başa bıraktı.
Ulaş çok sempatik bir genç. Sorularımıza bir tanesi hariç cevap verdi. İçtendi. Yapmacık bir tavrını görmedik. Önceden medya ile ilişkisi olmamasına rağmen oldukça rahattı. Kendisini rahat hissetmesi için büromuzda değil, okulunda buluşmayı teklif etmiştik. Buna hiç gerek olmadığı anladık.
Keyif aldığımız röportajı sizlerle paylaşmak istedik.
Merhaba. Teşekkür ederim. Zannedersem ilk. Tabi Burak Ceyhun Karaca’yı unutmamak lazım. (Gülüşüyoruz.)
1994 Samsun doğumluyum. Annem Saynur Ören, Ordu’lu, hemşire. Babam Nural Ören, patoloji doktoru, Lâdik’li.
Bilmiyorum.
Bir tane spiker var aynı isimde. (SKY Türk spikeri Saynur Tezel)
Hastaların organlarından alınan küçük parçaların incelenmesi diye biliyorum.
(Patoloji (hastalıkbilim) özellikle altta yatan hastalıkla ilgili hücrelerdeki, dokulardaki ve organlardaki yapısal ve işlevsel değişikliklerin tanınması, araştırılması ve incelenmesiyle ilgilenir. Vikipedi, özgür ansiklopedi)
Anaokuluna giden kız kardeşim var.
(Bu sorumuza cevap alamadık. Nasıl görüyorsanız öyleyimdir der gibiydi.)
Pek ders çalışan tip değilim. Ama annem-babam ders çalış derdi. Biraz onların iteklemeleri ile oldu. Günde en fazla bir saat çalıştım. Yarım saat çalıştığım bile olmuştur.
Elbette.
Evet. Kızılırmak dershanesine gittim.
Yüzde 15-20 gibi bir şey. Yüz sorudan 15-20 tanesini onların sayesinde yaptım diyebilirim.
Dershaneye gitmeden de durumum iyiydi. Ama dershane o kadar da şart değil. Artıları tabi ki oluyor.
Bol deneme yapılması. Konu tekrarları da yapmış oluyorsunuz.
Ben o kadar fazla çalışmadım. Yapımda böyle bir şey var. İçimden gelmiyor diyebilirim. Zaten sınav sistemini doğru bulmuyorum. Bir günde olması kötü bir şey. O gün rahatsız olabilirsiniz. Bölgeler arasında da çok farklılıklar var.
Hiçbir şey değiştirmezdim. (Gülüşüyoruz.)
Basket oynarım.
Takım tutmuyorum ama Boston’un maçlarını izlerim.
Bir tane var zaten. Celtic
Tenis oynarım.
Fazla ilgilenmem.
Beşiktaş.
Babam ile balık tutmaya gideriz. Kırıkkale’de iken turna yakalardık. Lâdik gölünde de bol levrek bulunur.
Fazla gittiğim söylenemez.
Recep İvedik`
Kaba sabalık vardı ama bütünlüğü içinde esprili idi diyebilirim.
8 veririm. Ahlak açısından zayıf geldi bana.
Ben teslim ederim. (Gülüşüyoruz.)
Annem-babam dinliyor. Ben rap ve rock tarzı dinlerim.
Kulağa hoş geliyorlar. Seyahat sırasında dinleriz.
Daha çok bilim-kurgu ve macera türlerini okurum.
Sıkıcı geliyor bana. Çok uzunlar. Bilmediğim kelimeler çok. Dolaylı anlatımlar çok fazla, beni sıkıyor.
İnanmam.
Yay. Sadece bu kadar ama. (Gülüşüyoruz.)
Birkaç kez gördüm. Ama konuşmadık.
Biraz içerledim tabi. O kadar hayat-memat meselesi görmüyorum. Çünkü iyi bir sonuç aldım. Çok fazla üzüldüğüm söylenemez.
Bütün derslerden yüz almış olabileceğini zannetmiyorum.
Değil tabi ki. Ama özel okullarda puanların abartılı şekilde verildiğini düşünüyorum.
Hayır. Ben ne hak ettiysem onu aldım. Puanlarımın abartılmasını da istemem.
Hayır.
Bilim ve Teknik dergisini takip ediyorum.
Ekonomimizde sorun olduğunu düşünüyorum. İşsizlik büyük problem.
Çalışıyorum. Kesinleşmedi.
Ben de teşekkür ediyorum. İlginiz beni sevindirdi.
Bafrahaber’e başarılar dilerim.
Teşekkür ederiz. İyi günler.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!