BAFRA

2 Tilki’den Heyecanlı Kapıkaya Tırmanışı!

 
 2933
2 Tilki’den Heyecanlı Kapıkaya Tırmanışı! - Tilki Dağcılık Kulübü (Tikdak) Başkanı Yiğit Kara ve ekstrem doğa sporcusu Dinçer Sertkaya Bafra’nın gezilecek, görülecek yerleri arasında ilk sıralarda yer alan ve son yıllarda adından çokça söz ettiren Kapıkaya’ya tırmandı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Tilki Dağcılık Kulübü (Tikdak) Başkanı Yiğit Kara ve ekstrem doğa sporcusu Dinçer Sertkaya Bafra’nın gezilecek, görülecek yerleri arasında ilk sıralarda yer alan ve son yıllarda adından çokça söz ettiren Kapıkaya’ya tırmandı. 

Tikdak Başkanı Yiğit Kara ve Ankara’da yaşayan ekstrem doğa sporları tutkunu Dinçer Sertkaya, Bafra’nın en çok merak edilen, hakkında “içinden kamyon dahi geçebilecek kadar büyük” olduğu gibi birçok rivayetin yayıldığı Kapıkaya’ya tırmandı. 

Kapıkaya’ya tırmanmak için Bafra’ya gelen Dinçer Sertkaya tırmanış ile ilgili duygularını sosyal medya hesabından “Bu nadir kaya oluşumunu yakından görmek, üzerine çıkmak herkese nasip olmaz. Değerli dostum Tilki Dağcılık kurucusu Yiğit Kara rehberliğinde yaptığım bu faaliyetten güzel kareleri derlediğim videoyu keyifle izlemenizi dilerim” sözleri ile ifade etti. 

İran’ın en yüksek dağı Devamend'e ve Ağrı Dağı’na da tırmanan Bafralı Yiğit Kara, Kapıkaya Tırmanışı ile ilgili olarak şunları söyledi: Dinçer Sertkaya Samsun ve çevresinde biraz daha aksiyonlu bir rota var mı diye sordu. Ben kendisine sevdiğim aksiyonlu bir rota olduğunu söyledim. Ankara’dan Kapıkaya’ya çıkmak için geldi. 

Daha önce de Kapıkaya’ya tırmandığım rota üzerinden trekking rotası şeklinde yürüdük. Önce önden kapıya geldik. Kapıya gelmek biraz daha kolay. Daha sonra kapının üstüne çıkılan rotaya geçtik. Tuttuğum bir taşın düşmesi üzerine rota değiştirmek zorunda kaldık. Kapıkaya’nın üzerinden geçmek deneyimi olmayan kişiler için tehlikeli. Dağcılık ve tırmanma deneyimi olmayan yükseklik korkusu yaşayan kişilerin kapının üzerine çıkmaması gerek. Arkadaşım Dinçer, Bafra’mızın bu nadide yerini drone ile de kaydetti. Siz de izleyerek bu heyecana ortak olabilirsiniz. 

4 yıl önce farklı meslek gruplarından doğayı ve dağcılığı seven kişilerin bir araya gelmesi ile kurulan Tilki Dağcılık Kulübü üyelerinin hedefleri arasında yeni yurt dışı zirvelerine çıkmak var. 


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 2 Tilki’den Heyecanlı Kapıkaya Tırmanışı! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 122782
04 Temmuz 2021
11:04
  • Yorum Id: 122782
  • 04 Temmuz 2021
  • 11:04

Tebrikler çok güzel çekim ve müzik iki kişinin yükseklere adımı bafra için ne büyük şans.