SAMSUN

Samsun’da semt pazarları hareketli

   |   
 307
Samsun’da semt pazarları hareketli
 - Samsun’da haftanın belli günleri kurulan semt pazarları hareketliliğini korurken, fiyatlar ise alıcıyı ve satıcıyı memnun etmedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’da haftanın belli günleri kurulan semt pazarları hareketliliğini korurken, fiyatlar ise alıcıyı ve satıcıyı memnun etmedi.

Ağabali Caddesi’nde kurulan Modern Pazar’da kabak 15 TL, biber 15 TL, domates 8-10 TL, patates 6 TL, soğan 1.5-2 TL, elma 5 TL, havuç 5 TL, turp 5 TL, limon 3-5 TL, ayva 7.5 TL, kivi 12 TL’ye satıldı.
Pazar esnafı Saim Kırbaş, “Domates yaz sezonunda çıkar bunlar sera ürünü ama yine de geçen seneye göre fiyatı pahalı. Geçen sene domates 4 TL civarındaydı. Şu an 8.5 TL. Karşıda bak 10-15 TL’ye de var. Bu domatesi 8 TL’ye aldık, 8.5’a satıyoruz. Şu anda masrafı geri topluyoruz. Satılsın diye böyle yapıyoruz, başka bir kârımız yok” dedi.
Pazar esnafı Sadık Ocak, “Şimdi patates 6 TL. Patates ülkemize yetmediği için kendi pazarımızda mücadele ediyoruz. Patates şu an Sivas’tan geliyor. Daha sonra Adana tarafından gelecek. Allah o zaman memleketi korusun diyeceğim. Çünkü şu anda taze dönemi 6 TL, o zaman 10 TL’yi bulur diyorlar. Pazarda şu anda milletin alım gücü yok. Çünkü 1 kilo domates 10-15 TL arasında dolaşıyor” diye konuştu.
Vatandaşlar ise "Fiyatlar ateş pahası" yorumunda bulundu.
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun’da semt pazarları hareketli içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0