BAFRA

2. Bafra Sempozyumu Basın Lansmanı Yapıldı

 
 905
Bafra Haber

 | Onur Kemal Başaloğlu - Bafra Belediyesi’nin öncülüğünde 3-6 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan "Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra” başlıklı Sempozyum basın toplantısı gerçekleşti.

Bafra Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkan yardımcısı Şaban Hüryaşar, Milli Savunma Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse ve Bafra basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanı Hamit Kılıç; Bugün gerçekten sizi heyecanlandıran bir işin tanıtımı için buradayız. Bafra’dan güzel bir Sempozyum için start verdik. Osman hocamız koordinatöründe Milattan önce başlayarak bugüne kadar tarihini kültürünü sosyal yapısını anlatan yaklaşık yüze yakın akademisyenimizin, hocalarımızdan oluşturduğumuz Sempozyumu 3-6 Kasım’da gerçekleştireceğiz. Gerçekten önemli bir Sempozyum Bafra’nın tarihini, kültürünü ve sosyal yapısını bugün dışardan gelen birisine anlayabilmesi için öğrenebilmesi için tavsiye edebileceğimiz ciddi bir eserimizde yok. Gelecek ile eşit tutmasından son derece önemli bir Sempozyum sonucunda bunu kitap haline getireceğiz. Bafra belediyesi olarak bir yayınevi ile anlaşarak kitap haline dönüştüreceğiz ve bunu bu Bafra’ya kazandıracağız. Ben şimdiden heyecanlanıyorum. Bafra’nın belki de bilmediğimiz, duymadığımız yönlerini araştırma ile elde edebileceğimiz birçok konuyu ciddi araştırmalar ile öğreneceğiz.” dedi.

Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse konuşmasında ise; “Başkanımın da ifade ettiği gibi Bafra için Bafra tarihi için buradayız. Bu tür Sempozyumlar çok önemli. Özellikle son 20 yıldır Türkiye’de sadece burada değil değişik yerlerden yapıldı. Bu Sempozyumların amacı genel kentlerin tarihini ortaya çıkarmak bunu yaparken bir kişinin veya iki kişinin yaptığı çalışmalar değer katıyor. Daha önce de yaptığımız çalışmalar var. Türkiye’deki tüm üniversitelere değerler yükledik bunları hocalarımıza tarif ederek bir eser çıkarma yoluna gittik. Bafra ile ilgili de aynısını yaptık çünkü Bafra’nın tarihi çok eski Bafra, Bafra’dan daha büyük. Daha ilk çağlardan beri burada yerleşim var. Buraya anlam katan Kızılırmak var şu anda değil ama geçmiş dönemlerde ticari anlamda ve ulaşım anlamında batıdan başlayarak iç kesimlere doğru bir anlam ifade ediyor.” dedi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç yemek öncesi soruları cevapladıktan sonra “Ben bir belediye başkanı olarak isterim ki, bir yere giderken çantamda Bafra’yı anlatan, Bafra’nın Tarihini, Kültürünü ve Sanatını anlatan milattan önceye ve bugüne kadar Osmanlıda Selçukluda Cumhuriyet tarihinde bir eserle gidildiği yerler yanımda götüreyim. Sorulduğu zaman da bu eser var diyeyim. Bu var mı şu anda yok.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 2. Bafra Sempozyumu Basın Lansmanı Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 4
User defaultYorum Id: 160100
24 Ekim 2022
12:38
  • Yorum Id: 160100
  • 24 Ekim 2022
  • 12:38

Acaba şehir dışında yaşayan bafralılar bu sempozyumu canlı olarak interaktif ortamdan izleyebilecekler mi ?belediyemizin bu konu ile ilgili bir çalışması var mı ?

User defaultYorum Id: 160083
23 Ekim 2022
09:20
  • Yorum Id: 160083
  • 23 Ekim 2022
  • 09:20

Kütüphane kafası tam,,belediyeye her gelen başkan bafra tarihi ile ilgili bafrayi anlatan tanıtan kitaplar yaptırmıştır belediyede var olan birşeyi ilk defa yapılıyormuş gibi raklam yapmayın,,biz yaptık demek için yaptırın artık.

User defaultYorum Id: 160060
22 Ekim 2022
15:46
  • Yorum Id: 160060
  • 22 Ekim 2022
  • 15:46

Geçmişte olmasada yeni eserler kazandırıp bundan 100 yıl 200 yıl sonra hiç eser yok denmemiş olur

Daha Fazla Yorum