Samsun`un 19 Mayıs ilçe Belediyesi tarafından cadde ve sokakların gece aydınlatılması için hazırlanan `Aydınlatma Projesi` vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.
19 Mayıs ilçesi merkezinde pilot bölge seçilen Pazar ve Cumhuriyet mahallesinde cadde ve sokakların, askı tipi 100 adet ışıklandırma armatürü ve 18 adet direk aydınlatması tamamlandı.1
9 Mayıs Belediye Başkanı Yılmaz Erel,"Pazar ve Cumhuriyet mahallelerinin cadde ve sokaklarının gece aydınlatılması için pilot bölge uygulamasına başladık. Zamanla bu çalışmamızı diğer mahallelerimize yayacağız. Cadde ve sokaklarımızda bulunan askı tipi aydınlatma armatürleri TEDAŞ`ın teknik şartnamesine uygun olarak yapılmıştır. Belediyemize 40 bin YTL` ye mal olan 100 adet ışıklandırma armatürü ve 18 adet direk aydınlatmasının uzun ömürlü olması için gereken çalışmayı yaptık. Cadde ve sokakların ortasından aydınlanma ile daha verimli bir ışıklanma sağlanmış oldu. Sokak ortalarında direkleri yok ederek görüntü çirkinliğini önledik. Ayrıca cadde ve sokaklarda bulunan binalara tutturulan askı tipi armatürler sayesinde bölgenin estetik dokusunun ortaya çıkarıldı. Doğru ve homojen bir aydınlatma sağlamak suretiyle özellikle mağaza ve alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu bölgelerde düzensiz ışık karmaşasının sona erdirilmesi sağlandı. Ana cadde ve tali sokaklar dahil gerçekleştirilen aydınlatma yoluyla güvenlik problemlerinin çözüldü. Bölgenin turistik albenisi ve potansiyeli güçlendirildi" dedi. Vatandaşlar ise, Aydınlatmanın bölgenin kentsel dokusu ile uyum içerisinde olduğunu vurguladı.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!