GÜNDEM

12. Karabaş Yaylası Şenlikleri Ve Keşkek Festivali

 
 1837
12. Karabaş Yaylası Şenlikleri Ve Keşkek Festivali - Festivali Başkaya ve Çevre Köyleri  Kültür ve Yardımlaşma Derneği 12. Karabaş Yaylası Şenlikleri Ve Keşkek Festivali Karabaş Yaylası'nda yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Festivali Başkaya ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 12. Karabaş Yaylası Şenlikleri Ve Keşkek Festivali Karabaş Yaylası'nda yapıldı.

 Festival Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başkaya Köyünün vefat etmiş büyükleri için Kuran-ı Kerim okundu. Dernek Başkanı Cemalettin Cankurt  konuşmasında Karabaş Yayla Keşkek Festivali'ne yakından uzaktan gelen herkese teşekkür etti. Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın öneminden bahsetti. Tüm Başkaya`lıların el ele vererek halledemeyecekleri hiçbir şeyin olmadığından bahsetti.

12. Karabaş Yaylası Şenlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Başkaya Köyünün vefat eden vatandaşları için Kuranı-ı Kerim okunmasının ardından Dernek Başkanı Cemalettin Cankurt kısa bir konuşma yaptı.

Festivale katılımda bulunan herkese teşekkür eden Cankurt Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın önemine değindi. Başkaya`lıların el ele vererek halledemeyecekleri hiçbir şeyin olmadığından bahseden Cankurt,  Bafra Kaymakamı  Ali Katırcıya, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`e, Bafra Özel İdare Müdürü Yakup Tulum`a, Bafra Belediyesi Görevli müdürlerine  ve şenliğin hazırlanmasında maddi yardımda bulunan işadamlarına, güvenliği sağlamak için gelen Kuşluğan Karakol Komutanına, Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen Yangın söndürme Ekibine ve Başkaya köyüne bizzat gelerek yardımlarını esirgemeyen Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin`e teşekkür etti. 

Daha sonra konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin "Bu tür etkinlikler çok önemli olduğunu Bafra`nın doğal güzelliklerinin bu etkinliklerle tanıtılması ve insanlar arasındaki birlik beraberliğin güçlenmesi bakımından yaralı görüyorum sözlerini kaydetti.

Başkan Zihni Şahin şenlik alanını  gezerek manzaranın muhteşem olduğunu ve herkesin bu güzellikleri görmesi gerektiğini söyledi.

 Karabaş Yaylası Şenlikleri ve Keşkek Festivalinde Keşkek Ağalığı Samsun`lu işadamı Köksal Orman`a verildi.

 Başkaya köyü Karabaş Yaylasında Bafra eski Kaymakamı Ayhan Boyacı`nın yaptırmış olduğu seyir kameriyesinde davetlilere ikram yapıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 12. Karabaş Yaylası Şenlikleri Ve Keşkek Festivali içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0