BAFRA

10. Tarihi Karadede Panayırına Büyük İlgi

 
 3606
10. Tarihi Karadede Panayırına Büyük İlgi - Samsun’un Bafra ilçesinde bu yıl 10.su düzenlenen Tarihi Karadede Panayırı büyük bir katılımla gerçekleşti. 
Bafra Haber

 |  - Samsun’un Bafra ilçesinde bu yıl 10.su düzenlenen Tarihi Karadede Panayırı büyük bir katılımla gerçekleşti. 

Tarihi çok eskilere dayanan Karadede Panayırının 10.su Bafra’nın Gökçeağaç Köyünde, Gökçeağaç Derneği (Gökder) tarafından gerçekleştirildi. 2011 yılında tekrar yaşatılmaya başlanan ve 2 yıldır pandemi sebebi ile ara verilen Karadede Panayırında her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı. Panayırda bütün alan tıka basa doldu. Türkiye çapında üne sahip Karadede Panayırına siyasiler de ilgi gösterdi. Başta Samsun Milletvekilleri olmak üzere çok sayıda siyasetçi panayır alanında yer aldı. Panayıra gelenler, çam kokuları arasında piknik yaparak, konser dinleyerek hoş vakitler geçirirken, gençler de yarışmalar ile hem eğlendi hem de hediyeler kazandı. Birçok satıcı da Pazar gününü panayırda satış yaparak geçirdi. 

Gökçeağaç Köyü çamlık mesire alanında gerçekleşen 10. Karadede Panayırı 20 Ağustos Cumartesi günü başladı. Satıcılar günün ilk saatlerinde stantlarını kurmaya başladı. Traktör ve tarım aleti satıcıları ile yeme içmeciler cumartesi gününden gelerek Pazar gününe hazırlandı. Bafra Extrem ve Bafra Bisiklet Topluluğu tarafından MTB bisiklet yarışması yapıldı. Genç sporcular madalya için ter döktü. 

Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri ve Bafralı kampçılar panayır alanına renk kattı. Bu yıl panayıra daha fazla kampçı katıldığı görüldü.

İnerken Kolay isimli müzik grubu panayıra bir gün önceden gelen kampçılara, satıcılara ve Gökçeağaç köyü sakinlerine müzik dolu bir gece yaşattı. Konseri izleyenler yaşadıkları anları cep telefonları ile canlı yayın yaparak sevdikleri ile paylaştı. 

#karadede-panayiri1#nın 2. Günü kamçıların sabahın erken saatlerinde kalkıp kahvaltı yapması ile başladı. Öğle saatlerine doğru panayır alanı dolmaya başladı. Çam ağaçlarının altlarına yerleşen misafirler, ateşlerini yaktı, semaverlerini tüttürdü. 

Panayır Ağası Orhan Dursun ve Gökder Başkanı Turgut Demir’in davul ve zurna ile alana girmesi ile etkinlikler başladı. 

CHP Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek, CHP’li siyasetçiler, İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar ve İYİ Partili siyasetçiler, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve AK Partili siyasetçiler, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zihni Şahin ile çok sayıda siyasetçi panayır alanında yer aldı. 

Etkinlikler yarışmalar Cihat Kurt’un başarılı sunumu ile başladı. Koltuk altında karpuz taşıma, kaşıkta yumurta taşıma, çuvalla koşma ve sandalye yarışmalarında katılımcılar Sancar Tarım tarafından hediye edilen bisikletleri kazanmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışmalarda başarılı olanların ödülleri panayıra gelen siyasiler tarafından takdim edildi. 

2019 yılı Panayır ağası Orhan Dursun’a desteklerinden dolayı plaket verildi. Plaketi Belediye Başkanı Hamit Kılıç takdim etti. 

Gökder Başkanı Turgut Demir, “Pandemiden dolayı iki yıldır yapamadık ama yine coşku ile bir aradayız, biriz beraberiz, hep birlikte halaylar çekip türkülerimizi söyleyip bu geleneği yaşatacağız.” dedi desteklerinden dolayı Başkan Hamit Kılıç’a teşekkür etti.

2022 yılı ağalık İhalesini Ünal Üresin kazandı. Ünal Üresin bir yıl boyunca Karadede Panayır Ağası unvanını taşıyacak.

Ağalık ihalesinin ardından önce O adamlar müzik grubu ardından da Samsun’un sevilen sesi Osman Öztekin sahne aldı. Osman Öztekin birbirinden güzel parçalar ile gençleri coşturarak sahne önüne indirdi. Öztürk’ün enerji dolu performansı ve beğenilen parçaları okuması ile sahne önüne gelenler ve oturdukları yerden konseri dinleyenleri eğlendi. Panayır Osman Öztekin’in konserinin ardından sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 10. Tarihi Karadede Panayırına Büyük İlgi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 6
User defaultYorum Id: 153259
24 Ağustos 2022
09:47
  • Yorum Id: 153259
  • 24 Ağustos 2022
  • 09:47

Bisiklet yarışı için volkan karaman hocamıza minnettarız

User defaultYorum Id: 153201
23 Ağustos 2022
18:35
  • Yorum Id: 153201
  • 23 Ağustos 2022
  • 18:35

Muhteşem bir panayır oldu özellikle bisiklet yarışları çok heyecanlıydı

User defaultYorum Id: 153179
23 Ağustos 2022
10:48
  • Yorum Id: 153179
  • 23 Ağustos 2022
  • 10:48

Adamsın bastacisin zihni başkan.

Daha Fazla Yorum