SAMSUN

"Solar Enerjili Tam Bağımsız Robot Silah" Yaptı

 
 884
"Solar Enerjili Tam Bağımsız Robot Silah" Yaptı - Dünya Mucitleri Evrensel Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, sınırlara konuşlandırılabilecek "Solar enerjili tam bağımsız robot silah" projesini hayata geçirdi
Bafra Haber

 |  - Dünya Mucitleri Evrensel Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, sınırlara konuşlandırılabilecek "Solar enerjili tam bağımsız robot silah" projesini hayata geçirdi

Samsun'da hayata geçirdiği buluşlarla dikkatleri üzerine toplayan ünlü mucit Mustafa Yiğit, 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı 'Solar enerjili tam bağımsız robot silah' projesini tamamladı. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak adına keşifler yapan Mustafa Yiğit, yeni buluşunu tanıttı.

Güneş enerjisi ile çalışan, ısıyı, hareketi algılayan sensörleri, uyarıcı sistemleri ve 180 derece dönebilme imkanına sahip olan 'Solar enerjili tam bağımsız robot silah' birçok özelliği ile dikkat çekiyor. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı projesinin tanıtımı esnasında aksiyon filmlerini aratmayan görüntüler oluştu. 'Solar enerjili tam bağımsız robot silah' karşıdan gelen hedeflere ilk olarak uyarılarda bulundu. Uyarıları aldırmayan düşmana robot ateş ederek etkisiz hale getirdi.

SINIR GÜVENLİĞİNDE KULLANILABİLİR

Proje ile ilgili bilgi veren ünlü mucit Mustafa Yiğit, "21. yüzyılda yaşıyoruz, teknolojiye ayak uydurmak lazım. Türkiye'ye baktığım zaman böyle çalışmalar yok. Bu, basit bir proje. Maddi imkansızlıklarla bu dereceye getirebiliyorsak devletin kurumları bunun daha güzelini yapar. Kendi başına hareket edebilen, ısıya duyarlı, harekete duyarlı silah sistemi filmlerde görüyorduk. İşte şimdi biz bunu yaptık. 'Yapılamaz' diye bir şey yok. Robot silah önce uyarıyor sonra uyarı dinlenmediği zaman kendi kendine ateş ederek hedefi etkisiz hale getiriyor. Sistem enerjiyi güneş panelinden alıyor. Gündüz güneşten kendini besliyor, bataryalarını dolduruyor. Bataryaların gücü zaten hareket düzeninde aylarca yetebilecek şekilde. Bu yüzden enerjisi bitmeyen bağımsız bir robot projesi" dedi.

Bu tür projeler yapılarak dünyada söz hakkı sahibi olunabileceğini söyleyen Yiğit, "İyiler güçlüyse, kötüler kötülüğünü göstermez ama iyiler zayıfsa kötüler daha da kötü olur. Teknolojide bir numara olmamız gerekiyor. Bu sistem sınır güvenliğinde kullanılabilir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "Solar Enerjili Tam Bağımsız Robot Silah" Yaptı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0