SAMSUN

"Samsun Arkeoloji Günleri"nin İlki Yapıldı

 
 130
"Samsun Arkeoloji Günleri"nin İlki Yapıldı - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Arkeoloji Topluluğu ve Arkeoloji Bölümü tarafından "Samsun Arkeoloji Günleri" isimli etkinlik düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Arkeoloji Topluluğu ve Arkeoloji Bölümü tarafından "Samsun Arkeoloji Günleri" isimli etkinlik düzenlendi

İlki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan etkinlik Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Etkinliğe; İl Kültür Müdürü Yüksel Ünal, Arkeoloji Müzesi Müdürü Muhsin Endoğru, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, öğretim üyeleri ve Arkeoloji Bölümü öğrencileri katıldı.

Etkinlikte, Karadeniz Bölgesi'nin arkeolojik özelliklerinin anlatıldığı bir de panel düzenlendi. İki oturum şeklinde gerçekleşen panelin açılış konuşmasını OMÜ Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Vedat Keleş yaptı. Keleş, "Tarihte çok büyük uygarlıklara ve kültürlere ev sahipliği yapmış, Anadolu coğrafyasının kuzeyinde yer alan ve arkeolojik olarak en az araştırılmış olan bu bölgede OMÜ Arkeoloji Bölümü olarak sizlerle bu durumu paylaşmak istedik" dedi.

Keleş ayrıca, Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin bu tarz etkinlikler sayesinde arkeoloji ile daha içli dışlı olmalarını sağlamak istediklerini, arkeolojinin ne olduğunu ve ne tür çalışmalar yapıldığını bilmeleri açısından da önem kazandığını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından ilk oturuma geçildi. Oturumda Samsun Arkeoloji Müzesi'nden Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Emine Yılmaz " Samsun Arkeolojisinde Yeni Tespitler", OMÜ Arkeoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Akın Temur "Vezirköprü Arkeoloji Araştırmaları", OMÜ Arkeoloji Bölümü'nden Arş. Gör. Michael Deniz Yılmaz "Roma Lejyonları ve Auxiliaları", OMÜ Arkeoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Davut YİĞİTPAŞA " Van Şehri, Kalesi ve Höyüğü Kazısı" başlıklı sunumlarını yaptılar.

Kısa bir aranın ardından başlayan 2. oturumda ise OMÜ Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Vedat Keleş "Parion 2014 Yılı Çalışmaları", OMÜ Arkeoloji Bölümü'nden Arş. Gör. Alper Yılmaz "Parion Hamamı Çalışmaları", Samsun Arkeoloji Müzesi'nden Arkeolog ve Konservatör İlkay İvgin, OMÜ Arkeoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Atilla Türker "Suluca Karahöyük ve Çevresindeki Araştırmalar" başlıklı konuşmalarını yaptı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "Samsun Arkeoloji Günleri"nin İlki Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0