SAMSUN

"Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı" Kapanış Toplantısı

 
 110
"Bölgesel İş KuluçkaMerkezleri Ağı" Kapanış Toplantısı - Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği sürecinde 2007-2013 tarihleri kapsamında, 6 farklı ülkenin katılımıyla Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı (ENPI) kapsamında yürütülen "Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı" projesinin kapanış toplantısı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği sürecinde 2007-2013 tarihleri kapsamında, 6 farklı ülkenin katılımıyla Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı (ENPI) kapsamında yürütülen "Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı" projesinin kapanış toplantısı yapıldı

Sheraton Otel'de yapılan toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı İbrahim Halil Çomaktekin, Çorum Valisi Ahmet Kara, Tokat Valisi Cevdet Can, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kapanış toplantısının açılış konuşmasını yapan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, "OKA proje destekleriyle hibe veren bir kurum olma yanında aynı zamanda başka hibe kaynaklarını da kullanmaya çalışan bir ajandır. Bugün itibariyle TR83 Bölgesi diye bilinen Amasya, Çorum, Samsun, Tokat bölgesinde teknik destek vererek veya kendi çatımız altında yürüttüğümüz projelerin toplam miktarı 100 milyon euroya ulaşmış durumdadır. Bu rakam ile birlikte OKA, Türkiye'deki 26 kalkınma ajansı içerisinde en yüksek düzeyde Avrupa Birliği kaynağı kullanan bir ajanstır. Projemizin genel amacı, Karadeniz Bölgesi'nde üretken ve rekabetçi ekonominin gelişimini hızlandırmak ve Karadeniz Bölgesi'nde işbirliğini geliştirmektir. Moldova-Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Kurumu (ODIMM), Yunanistan-Avrupa Bölgesel İşbirliği Çerçevesi (ERFC), Romanya-Sınır Ötesi İşbirliği Kurumu 'Aşağı Tuna Avrupa Bölgesi (ACT EDJ), Ermenistan-Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ulusal Merkezi (SMEDNC) ve Ukrayna-Zaporizha Bölgesi Girişimcilik Desteği Bölgesel Fonu (RFSE) ortaklarıyla çalıştık" dedi.

Konuşmanın ardından BI-NET Projesi Odak Noktası Yöneticisi Aslı Moral, BI-NET Proje Sunumu yaptı.

Sunumun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda avan ve uygulama projelerini istediğimiz kalitedeki projeleri paramızla yaptıramıyoruz. Fizibilite projesinin hazırlama hamlesinin devamında da bu avan ve uygulama projesini hazırlayacak olan ofis ve bürolar da bunun beraberinde gelişir ve oluşur. Proje bir özgün, bir düşünsel birikimin, bir teknoloji ve bilimsel birikiminin damıtıldığı el emeği, göz nuru bir boyuta ulaşmalı. En azından bu aşama bizi inşallah o süreçlere götürecek. Gerçekten iş yapmak isteyen insanın hemen koluna yapışalım. Ama o koluna yapıştığımız adamın proje ve programla ilgili süreçte çabuk sonuç almak istediğini ve istemek zorunda kaldığını veya haklı bir talebi olabileceğini asla unutmayalım. Duygu ve düşüncelerimiz pratiğe dönük olsun" diye konuştu.

OKA'nın yerelde uyguladığı en büyük projesinin Samsun Lojistik Merkezi projelerinin yer aldığını belirten Amasya Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı İbrahim Halil Çomaktekin, "Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı projesinin 2 yıllık süreçte uluslararası ortaklık yapısı ile etkin bir çalışma yapmış olduğunu görmek, ajans yönetim kurulu başkanı olarak ve bütün yönetim kurulu üyelerimizi fazlasıyla memnun etmiştir. OKA kamu ve özel sektöre farklı içeriklerde proje desteği sağlamaktadır. Bu faaliyetilerimizin yanı sıra önemsediğimiz ve desteklediğimiz konuların başında ajans kaynakları dışında dış kaynaklı projelerin bölgemizde uygulamasına yönelik girişimler olmaktadır. Ajansımız özellikle AB destekli projelerin uygulanması ve bölgemize önemli miktarlarda AB fonunun aktarılması süreçlerinde tüm ülkemizde ajanslara örnek olacak bir performans göstermektedir. Bugüne kadar ki süreçte en çok öne çıkan projelerimiz arasında ülkemizde merkezi kurumlar dışında yerelde uygulanan en büyük ölçekte proje olan Samsun Lojistik Merkezi kurulmasına yönelik 43.7 milyon euroluk AB projemiz yer almaktadır. Bu projemiz gerekli tüm onayları alarak bu hafta itibariyle sözleşme imzalama aşamasına gelmiştir. Bu proje dışında ajansımız proje bütçe büyüklükleri 50 bin eurodan 8 milyon euroya kadar değişmekte olan 7 adet dış kaynaklı projeyi yürütmüş ve bazıları da yürütmeye devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı" Kapanış Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0