SAMSUN

"Bilgi Evi"nden Öğreniyorlar

 
 348
"Bilgi Evi"nden Öğreniyorlar - İlkadım Belediyesi Bilgi Evleri, öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yılında hem okul başarılarına hem de kitap okuma zevkine katkıda bulunmak amacıyla kütüphanesini yepyeni kitaplarla güncelledi
Bafra Haber

 |  - İlkadım Belediyesi Bilgi Evleri, öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yılında hem okul başarılarına hem de kitap okuma zevkine katkıda bulunmak amacıyla kütüphanesini yepyeni kitaplarla güncelledi

Çocukların ve gençlerin kelime dağarcıklarını geliştirmeye katkıda bulunmak, hayal dünyalarına yeni esintiler katmak ve edebi zevklerini geliştirmek için getirdiği roman, hikaye ve şiirlerle raflarını süsleyen Bilgi Evleri yeni yüzüyle öğrencilerin ilgi odağı oluyor. Öğrencilerin ilgi odağı olan Bilgi Evi'ni ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, öğrencilere çeşitli sorular yönelterek bilgi ve birikimlerini test etti. Öğrencilerden gelen sorulara da cevap veren Başkan Demirtaş, öğrencilerle hoşça vakit geçirdi. Yeni eğitim ve öğretim yılında da bilgi evlerinde ücretsiz olarak verilen açık ilköğretim kursları, bilgisayar kullanımı, operatörlük ve işletmecilik, bilişim teknolojileri donanımı, fen bilgisi, İngilizce, pratik İngilizce, matematik, satranç, sosyal bilgiler, Türkçe ve usta öğretici kursuları veren bilgi evlerini her mahallede gençlere istihdam kapılarını açmaya yardımcı oluyor.

Bilgiye ulaşmanın en kısa ve zevkli yolunun Bilgi Evleri olacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bilgi Evlerinde doğru ve genel geçer bilginin kitaplardan öğrenileceğinin farkındalığını oluşturmayı hedeflediklerini belirti.

Belediye olarak yalnızca günün ihtiyaçlarını değil, gelecek nesiller içinde önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Demirtaş, "Hayata geçirmiş olduğumuz projelerle vatandaşımızın sosyal yaşam alanını genişletmeye önem gösteriyoruz. İlkadım Belediyesi olarak birçok hizmeti ve projeyi yaparken önce kentimizin ve vatandaşımızın önceliklerini tespit ediyoruz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "Bilgi Evi"nden Öğreniyorlar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0