SAMSUN

"Askıda Kitap" Projesi İle Öğrencilere Bedava Kitap

 
 130
"Askıda Kitap" Projesiİle Öğrencilere Bedava Kitap - Osmanlı'daki "Askıda Ekmek" uygulamasından esinlenen bir sahaf, "Askıda Kitap" projesi ile öğrencileri ücretsiz kitapla buluşturuyor
Bafra Haber

 |  - Osmanlı'daki "Askıda Ekmek" uygulamasından esinlenen bir sahaf, "Askıda Kitap" projesi ile öğrencileri ücretsiz kitapla buluşturuyor

Samsun'daki bir sahaf, "Askıda Kitap" projesini hayata geçirdi. Dükkanında "Askıda Kitap" rafı kuran sahaf Volkan Altuntaş, buradaki kitapları vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırıyor. Vatandaşların ve öğrencilerin projeden çok memnun olduğunu ifade eden Altuntaş, projeyi büyütmek istediğini söyledi.

Projenin nasıl geliştiği hakkında bilgi veren sahaf Volkan Altuntaş, "Askıda Kitap projesine başlayalı 2 ay oldu. Fırınlarda askıda ekmek projesi yapıldığı zaman ekmek almaya parası olmayan insanlar kimseye ses etmeden ekmeklerini alıp gidiyorlardı. Burada da bazen öğrenciler bize geldiğinde 'Okumadığım kitaplarım var takas yapabilir miyiz? 1 liraya kitap verebilir misin?' gibi sorular soruyorlardı. Burada insanlar ve bizler arasında gizli bir diyalog oluşuyor ve gizli bir eziklik hissediyorduk. Bunu nasıl önleyebiliriz diye düşündük. 'Askıda Kitap' diye bir şey yapalım, insanlar buraya geldiklerinde hiçbir soru sormadan buradan kitabını alsın ve gitsin istedik. Kitapları alanlar, kitapları isterlerse geri getirebiliyorlar ya da gelip değiştirebiliyorlar. Yani burada hiçbir ücret ödemeden kitaba sahip olmuş oluyorlar. İnsanlar da buraya kitap gönderebiliyorlar. Bazen müşteriler geliyor, buradan kendine 3 tane kitap alıyor. Sonra bir kitap daha alıp askıda kitap reyonuna koyuyor. Sonradan durumu olmayan öğrenciler de bu kitabı alıp ücretsiz bir şekilde okuyabiliyor" dedi.

"2 AYDA 100'DEN FAZLA KİTAP VATANDAŞLA BULUŞTU"

Proje kapsamında 200'den fazla kitabın vatandaşlar tarafından gönderildiğini vurgulayan Altuntaş, "Projeyi ilk duyurduğumuzda bayağı bir ilgi oldu. İnsanlar son çıkan kitapları bize gönderdiler. Bunlar bayağı rağbet gördü. Bu kitaplar bitince biz dükkandan kitap eklemeye başladık. Daha sonra da Askıda Kitap projesine kitap göndermede bir yavaşlık oldu. 2 ayda 200 den fazla kitap bu proje için vatandaşlardan bize gönderildi. 100'den fazla kitabı ad biz insanlara verdik. Projenin daha çok büyümesi ve daha çok insana ulaşması için vatandaşlar daha çok kitabı bize gönderebilirler" diye konuştu.

Vatandaşlar ve öğrenciler de projenin çok anlamlı olduğunu belirterek Askıda Ekmek projesinin kitaba uygulanmasını ilginç ve güzel bir uygulama olduğunu dile getirdiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "Askıda Kitap" Projesi İle Öğrencilere Bedava Kitap içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0