SAMSUN

"4. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi" Omü'de Başladı

 
 187
"4. Ulusal Laboratuvar HayvanlarıBilimi Kongresi" Omü'de Başladı - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'nin ev sahipliğinde organize edilen uluslararası katılımlı "4
Bafra Haber

 |  - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'nin ev sahipliğinde organize edilen uluslararası katılımlı "4

Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi" OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Kongreye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Eren ve Prof. Dr. Bünyamin Şahin, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Abdurrahman Aksoy, Laboratuvar Hayvanları Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Siyami Karahan, Sağlık Bakanlığı Merkez Etik Kurulu üyeleri, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan kongrede ilk söz alan Laboratuvar Hayvanları Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Siyami Karahan, dernek olarak esas amaçlarının hayvan deneylerinin kalitesini arttırmak ve deneyler sırasında hayvanların refahını korumak olduğunu vurguladı.

OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Abdurrahman Aksoy ise "Ülkelerin gelişmişliği nasıl milli gelirle ölçülüyor ise bilimsel gelişmişlik de laboratuvar çalışmalarıyla ölçülüyor" diyerek bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdi. Dekan Aksoy bu kongrenin düzenlenmesinde katkısı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi ve sponsor firmalara teşekkür etti.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da konuşmasında deneysel çalışmaların ilk çıktığı coğrafyanın Doğu dünyası olduğunu belirtti. Deney bilimi konusunda 2 durumun dikkat çekici olduğunun altını çizen Rektör Akan, bunlardan ilkinin etik meselesinin varlığı ve bu mesele hakkında Türkiye'de ciddi kurumların teşekkül ettiğini, ikinci durumun ise doğadaki beslenme zinciri olduğunu ifade etti. Rektör Akan, güzel bir kampüste çok verimli bir kongre olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Kongrenin açılış sunumunu Atina Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ismene Dontas yaptı. Samsun'da olmaktan çok memnun olduklarını belirten Dontas, laboratuvar hayvanları biliminde mevcut eğitim gereksinimleri hakkında katılımcıları aydınlattı. Dontas sunumunu katılımcıların yönelttiği soruları cevaplayarak bitirdi.

Kongre sekreteri ve Laboratuvar Hayvanları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç ise yeni kurulan ana bilim dalının bu bilimsel buluşmalarla ve hayvan deneyi modeli okullarıyla daha da güçlü olacağının altını çizdi.

OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde 7 Ekim 2015 tarihinde başlayan kongre 9 Ekim günü sona erecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "4. Ulusal Laboratuvar Hayvanları Bilimi Kongresi" Omü'de Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0