SİYASET

Zihni Şahin: Belediyemizde Ekonomik Olarak Gelir Kaybımız Var

 
 1608
Zihni Şahin: Belediyemizde EkonomikOlarak Gelir Kaybımız Var - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Belediyemizde ekonomik olarak gelir kaybımız var."  dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Belediyemizde ekonomik olarak gelir kaybımız var."  dedi.

{video}Bafra Belediye Başkanı zihni Şahin, Bafra Öğretmenevinde düzenlenen ilçe danışma toplantısında belediyenin durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Zihni Şahin`in konuşmasının satır başları şöyle;

İş Taksimiyle İlgili Bazı Sıkıntılar Yaşadık

Değerli arkadaşlar tabi ki burada beraberiz. Bir süreç geçirdik, burada bir büyükşehir, bütün şehir yasası gündeme geldi. Bundan dolayı, İlçe belediyeleri ile Büyükşehir belediyesi arasında iş taksimi ile ilgili bazı sıkıntılar problemler yaşadık. Çünkü her geçiş döneminde sıkıntılar olur. Ama bunu çok samimi olarak ifade edeyim, Büyükşehir`in bugüne kadar yapmış olduğu işler bakımından eski köylerimiz yeni mahallelerimizde 1-2 senede herhalde bu kadar iş yapılmamıştı. Çünkü Azay grup yolu, Sahilkent, Üçpınar, bunlara da burada söz vermiştik. Bunlar tamamlandı.

Belediyemizde Ekonomik Olarak Gelir Kaybımız Var

Bizim belediyemizde ekonomik olarak gelir kaybımız var arkadaşlar. Bu böyle gitmeyecek, düzelecek inşallah. Bununla ilgili çalışmamızda var.   Bazen tabi neden yapılamıyor. Bunu çok geniş anlamda konuşmaktan ziyade geçende İl başkanımızın başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanlarıyla birlikte bir toplantı yaptık. Hepimiz hazırlıklı olarak gittik, orada belediye olarak yaşadığımız sıkıntıları paylaştık. Genel merkezimize de, Çarşamba Belediye Başkanıyla beraber ileticeğiz.

En Borçlu 7. Belediye Bafra Belediyesiydi

Gelmiş olduğumuz nokta itibariyle arkadaşlar, Bafra Belediyesi gerçekten Türkiye`nin, 2009`da da geldiğimizde kamu borçları bakımından en borçlu 7. Belediyesi; piyasa, işçi ve YEDAŞ`a olan borçlardan da en az 25 milyon borç vardı.  Hepsi ödendi ve 35 proje ile beraber sizlerde biliyorsunuz ki Bafra`nın 10 mahallesi bunlardan 3 tanesi Bafra`nın en büyük mahallesi olmak üzere aşağı yukarı hepsinin asfaltını yaptık. Yapılan kaldırımlar, bitkilendirmeler, büyük bir değişim başlattık ve inşallah bunları devam ettireceğiz.

 

Doğalgaz Firmasıyla Protokol İmzaladık                                                         

Yıkmak kolay yapmaz zor derler, doğalgaz firması sokakları, caddeleri delik deşik edip gidiyor ama bu noktada büyükşehre ait caddeler vardı. Bize ait sokaklar var. Büyükşehir hemen ceza yazarak durdurarak işi çözmeye çalıştı. Bizde o zaman araya girdik. Bizim işimizde biran önce bu doğalgaz çalışmaları bitsin, Bafra rahatlasın, normalleşsin istiyoruz. Doğalgaz büyük bir medeniyet ama bununda dağıtımı yapılana kadar da bu sıkıntıları yaşayacağız. Bundan kaçış yok.   Bazen beni arayanlar olduğunda şunu diyorum keşke borular havadan gitse de hiçbir yer kazılmasaydı ama maalesef öyle bir şansımız yok. Öyle olduğunda biz geçen ay doğalgaz firmasıyla bir protokol imzaladık. Hem büyükşehre ait olan caddelerinde bize ait olan sokaklarında onarımını yapma işini üzerimize aldık ve 1-2 haftadır başladık çalışmalara. İnşallah ilk anda tabi bizim önceki durumumuz olmuş olsaydı, çünkü bizim yapmış olduğumuz hesaplara göre 1 yıllık gelir kaybımız 35 milyon, zaten zorla dönen bir belediyeydik ve borçlanarak iş yapıyorduk. Bu durum düzelene kadar tabi bu şekilde çalışacağız ama ileride Allah nasip ederse ileride hayata geçirmek istediğimiz projelerde tabi gündemimize alacağız.

Büyükşehir Belediyesi Çalışma Yapacak

Büyükşehir Belediye Başkanı bürokratlarıyla birlikte geldi misafir ettik. Onlara ait olan yerleri, Ali Kale Caddesi, bizim makine ikmalden Samsun-Sinop yoluna kadar kaldırımıyla asfaltıyla inşallah yapılacak. Aynı zamanda Anadolu Öğretmen Lisesi şimdiki kapalı spor salonu, stadın aynı zamanda yapılmakta olan havuza gidiş yolu da yapılacak.  Yeni Kent Meydanı`ndan Doremi düğün salonu oradan da bulvara doğru yine kaldırım çalışmaları da yapılacağı sözü aldık aynı zamanda Süleyman Türk Caddesi oralar inşallah yapılacak.

Sedde Projesi Yapılamaz Diye Kaygılar Oluyor

Bu imkanlarla sedde projesi yapılamaz diye kaygılanmalar oluyor. Arkadaşlar 10bin metrekarenin üzerindeki parklarda bahçelerde büyükşehre iş düşüyor. Yusuf Ziya Bey Nisan aylarında çalışmaya başlayalım diye oradan bize destek verecek. Bizim kültür bakanlığıyla diyaloglarımızla inşallah orada amfi tiyatro ve Bafra panayırını düzenleyeceğimiz oradaki stantlarda Bafra`nın tarihi evlerini yansıması olacağı için onların, morsalkım yürüyüş yolu, belli bir yerlerini de kültür bakanlığının hibeleri ile yaptıracağız. O konuda kimse endişe etmesin Allahın izni ile iktidar bizde bakanlıkların desteğiyle, büyükşehrin desteğiyle, Bafra belediyesi ile birlikte kendi bütün imkanlarımızı kullanarak söz verdiğimiz projeleri inşallah hayata geçireceğiz. O bakımdan bugün biraz üzüldük, üzülmedik değil. Ama yani mahallelerde söz verip de yapamadığımız asfaltlar var tabi. Şunu düşünsün bütün arkadaşlarımız dün 10 tane mahallenin bütün asfaltını yapan belediye herhalde elinde bugün imkan olsa niye duracağız biz. İş yapılmadığı zaman bundan keyif alacak moral mi kazanacağız ama durumumuz bu. Durumumuza göre şikayeti olan insanları bizimle görüştürün biz onarlı ikna ederiz. Çünkü ancak büyükşehirden alacağımız destekle onların kendi caddelerini bazı yerlerde de doğalgaz geçmediği için iş yapamıyoruz. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Zihni Şahin: Belediyemizde Ekonomik Olarak Gelir Kaybımız Var içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0