GÜNDEM

Zihni Şahin: Belediyecilik Sadece Kaldırım Yol Yapmak Değil

 
 74
Zihni Şahin: Belediyecilik SadeceKaldırım Yol Yapmak Değil - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Belediyecilik sadece kaldırım ve yol yapmak değil."            dedi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Belediyecilik sadece kaldırım ve yol yapmak değil."            dedi.

Bafra Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin başkanlığında Ali Kale Turistik Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Mecli Üyelerinden 19 tanesi katılırken Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyelerinden 3 tanesi katıldı.

Toplantının gündeminde sadece  Bafra Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Meclisine gönderilen dilekçe yer aldı. İmar Müdürlüğünün gönderdiği dilekçe imar komisyonuna havalesi için oylanıp onaylandı.

Toplantı sonunda meclis üyelerini yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmek için konuşan Zihni Şahin şunları söyledi:

Ben Engelledim

Bafra Belediyesi olarak, Büyükşehir belediyesi ile beraber yaptığımız işler ve yapacağımız işlerle ilgili bilgi vermek istiyorum.

Değerli arkadaşlar Büyükşehrin çok tanıtım amacı olmadığı için neler yapıldığını bilmeyen arkadaşlarımız olabilir.

Büyükşehir Özel İdare`nin yerine konuşlandırdığı alanlarda Azay grup yolunu yapmıştır. Sahil Kent  grup yolunda oraya büyük oranda sıcak karışım asfalt yapılmıştır.
Aynı şekilde Üçpınar grup yolu da yapılmıştır. Taş Köprüden itibaren devam etmiştir.  

Fakat merkezde Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey ve bürokratları ile yaptığımız toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda, Kurban Bayramından sonra Ali Kale Caddesi ve tesislerimizin ve Bafra Kız İmam Hatip Lisesinin bulunduğu yolda kaldırım yok, yol bozuk. Orada tamamlamalar ve bakım yapıldı ama  en azından kaldırımdan gitmesi gerekir öğrencilerin.

Ali Kale Caddesinin Samsun- Sinop kara yolundan makine ikmale kadar olan kısmı yapılacak.

Süleyman Türk Caddesi, Kent Meydanı ile Hasan Çakın Caddesinden itibaren Bulvara kadar olan kısımdaki kaldırımlar düzeltilecekti. Fakat şöyle bir durum oldu. Onlar ihale ile iş yaptıkları için taşı rastgele birilerinden alacaklardı. Bafra`da bütünlüğün bozulmaması açısından Gençlik Caddesinde ve Bulvarda yaptığımız bizim kendi kullandığımız dekoratif taş, sağlam ve görüntü olarak da güzel durduğu için olumlu tepkiler aldığımızdan dedik ki bu kurban bayramından sonra hem asfalt bu havalarda çok sağlıklı olmaz diye geçtiğimiz Pazartesi günü büyükşehir ile toplantı yaptık gene ve programa alındı.

 

Önümüz Nisan, Mayıs ayında hatta Ali Kale Caddesinde görmüşsünüzdür yağmur suyu atık kanalı çalışması yapılıyor.

Bir daha bozulmamak üzere ki bitmek üzere orası da. Ali Kale Caddesi sedde projesi yapıldıktan sonra şehrin turistik kısmında kalan önemli bir cadde olarak yapılmasını istiyoruz. Geleceğe devam edebilsin istiyoruz. Günü kurtarmak adına olmasın. Bafra`da büyükşehir bir şey yapmadı gibi bir algı var ama kesinlikle yapılacaktı ama kalıcı olsun diye bu şekilde bir karar aldık, ben engelledim.

Buralar önemli bir cadde olsun rastgelen bir cadde olmasın dedim. Ancak Nisan ayından sonra bu faaliyetler yapılacak. Gençlerimizin katlım göstereceği spor kompleksleri ve parklar yapılacak. Bizde tabi şu aşamadan sonra söz verdiğimiz projelerimizi artık hayata geçireceğiz.

Belediyecilik Sadece Kaldırım Yol Yapmak Değil

Bu arada turizm ile ilgili proje hazırlanmakta çünkü Bafra`mızın turizm değerleri Samsun`da en yüksek olan değerler Kuş Cenneti, Fener, tarihi köprüsü, Kolay turizm belgesi bildiğiniz gibi Asar Kaleleri, Kaya Mezarlığı Başaran köyünde tepe dediği 300 merdiven kayalıktan çaya iniliyor.
3 bin yıllık bir tarih oradaki mağara hepsini bir araya getirdiğimizde bizim burada ki düşüncemiz sadece Bafra olarak değil Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs yani batı bölgesi olarak ortak proje hazırlamak. 

Kısacası Bafra`mızın potansiyelleri çok ve bu potansiyelleri harekete geçirmek görevimiz.

Belediyecilik sadece kaldırım yol yapmak değil. Ama kaldırım yol yapmadan da belediyecilik olmuyor. Tarım, sanayi turizm bi de Bafra`da kentleşme ile de Karadeniz teknik üniversitesi ile bir dayanışma halinde Bafra`mızın kentleşme ile ilgili de fotoğrafını çıkaracağız.

Bundan sonrada ona göre hareket edeceğiz.  Bafra`nın en büyük özlemi Bafra`nın bir üniversiteye kavuşması devlet üniversitesine bu noktada Turizm Fakültesinde turizm alanında herkes iş bulduğu için ulaştırma akademisyen noktasında çok sıkıntılar var. 4 bölüm olduğu halde 1 bölümle devam ediyoruz öğretim görevlisi bulunduğu halde inşallah bütün bölümler açılır.

İşletme fakültesi bakanlar kurulundan henüz onay çıkmadı inşallah ondan da onay çıkacak netice bir fakülte daha alındığında Bafra`da devlet üniversitesi kurma şansımız var. Olmadı 19 Mayıs Fakültesi ile birleştirme dâhilinde Bafra`da devlet üniversitesini kazandırmış olacağız.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Zihni Şahin: Belediyecilik Sadece Kaldırım Yol Yapmak Değil içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0