GÜNDEM

Zifiri Karanlık Vatandaşı Mağdur Ediyor

 
 250
Zifiri Karanlık Vatandaşı Mağdur Ediyor - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde yanmayan sokak ışıkları vatandaşı mağdur ediyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde yanmayan sokak ışıkları vatandaşı mağdur ediyor.

Çilhane Mahallesi Ömerseyfettin Sokak üzerinde bulunan yanmayan sokak ışıkları, vatandaşı mağdur ediyor. Sokak üzerinde bulunan 5 adet sokak lambasının çalışmaması nedeniyle karanlığa boğulan vatandaşlar bir problemle karşılaşmadan Yedaş yetkilileri tarafından sorunun giderilmesini istiyor. Sokak üzerinde hava karardıktan sonra göz gözü görmezken, karanlık olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Kıza Tinerci Saldırdı

Daha öncede böyle bir uzun süreli kesinti olduğunu ve tinerci olarak tabir edilen sokak çocuklarından bir tanesinin bir kıza saldırdığını söyleyen sokak sakinlerinden Fadime Yılmaz, " 4-5 gündür bu sokak üzerinde elektrikler yok. Çocukları okula almaya gidemiyorum. Köpekler var, Aşırı karanlık aileler ara yolu kullanamayıp ana cadde üzerinden dolaşıyorlar tabi burada yollar yapılıyor geçemiyoruz.  Oldukça karanlık ve geçen senede böyle bir karanlık yaşandı. Geçen sene bir kıza burada tinercinin biri saldırdı ve biz kurtardık. Gerçekten neden ilgilenmiyorlar anlayamıyorum. İlgililere arz ediyoruz gerçekten gelip bir baksınlar bu elektrik sorununu halletsinler." dedi.

Sokak sakinlerinden Orhan Yılmaz ise sokağın hava karardıktan sonra alkollü şahısların meskeni haline geldiğini ifade etti.

Orhan Yılmaz, "4-5 gündür sokak lambalarımız yanmıyor. YEDAŞ çağrı merkezi 186`yı 4-5 güdnür arıyorum. Tamam, size döneceğiz, kaydınızı aldık lambalar için bakıma gelinecektir deniyor. Buradan okul çocukları, işten çıkan insanlar bu sokaktan geçiyorlar, Fatih Mahallesine gitmek isteyen aileler dahi bu sokak üzerinden geçiyor. Akşam karanlığında çocuklar ve aileler buradan geçemez oldu. Ayyaş ve sarhoşlar sokak üzerindeki ağaçların önünde içiyorlar. illaki burada bir tecavüz, bir bıçaklama, öldürülme olayı olduktan sonramı bu lambalar yanacak Sayın YEDAŞ yetkilileri bu sorunu çözün artık. Mahalle muhtarımız Kaymakama ve Yedaş`a dilekçesini verdi. Ama muhtarımız bir sonuç alamadı. Mahallemizin çocuklarına bakın bu çocukların hepsi bizim geleceğimiz." ifadelerinde bulundu.

Karanlıkta  Hırsızlık Oluyor

Sokak sakinlerinden Nadir Yılmaz ise karanlık yüzünden daha önce hırsızlıkların olduğunu ifade ederek, "30 yıldır Çilhane Mahallesinde oturuyorum. Işıklarla hiç ilgilenen yok, bir kez Yedaş`ı burada dolaşıp kardeş sizin ışığınız yanıyor mu yanmıyor mu diye sorarken görmedim.  Başka Mahallelerin ışıkları yanıyor hatta haftalarca yanıyor hiç bakan yok. Bizim evimizin önündeki lambayı bile söktüler. Evimizin önü karanlık, hırsızlık oluyor burada. Komşumuzun kömürlerini çaldılar buradan kömürleri Gaziosmanpaşa Mahallesinde bulundu. Bizim sahibimiz yok. Sokak üzerinde 5 direk var hiç biri yanmıyor. Muhtara gidiyoruz o ben Samsun`a gittim, Yedaş`a gittim diyor. Bilemiyorum vallaha bize sahip çıkan kimse yok." dedi.

Sokak sakinlerinden Fahrettin Söylemez ise şunları söyledi:

 Mahalle sakinleri olarak bizler ışıkların yanmamasından çok rahatsız oluyoruz. Çocuklarımızın güvenliğinden endişe ediyoruz. Buralar karanlık olduğu için ipsiz sapsız kişilerin mekanı oldu. O nedenle şikayetimizi basın aracılığıyla iletiyoruz.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Zifiri Karanlık Vatandaşı Mağdur Ediyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0