SİYASET

Zeynep Çiçek: Aday Olacağım Ama

 
 3978
Zeynep Çiçek: Aday Olacağım Ama - Zeynep Çiçek: Aday Adayı olmak istiyorum ancak...
Bafra Haber

 |  - Zeynep Çiçek: Aday Adayı olmak istiyorum ancak...

Geçtiğimiz mahalli idareler seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayı olan ve aldığı oy ile bir çok siyasi partiyi geride bırakan Zeynep Çiçek, "Milletvekili Aday Adayı olmak istiyorum ancak istenilen meblayı karşılayamıyorum. Bafralı ve Samsunlu iş adamlarından destek bekliyorum."   dedi.

Kendini tanıtan ve aday adayı olma sebebini açıklayan  Zeynep Çiçek şunları söyledi:

Ben Zeynep Çiçek, annem Zeliha Çiçek Bafra`nın İğdir Köyünden, Babam Bilal Çiçek Alaçam`ın Kızlan Köyündendir. İlk okulu Gazi İlk öğretim okulunda, orta okulu Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda  okudum. Açık öğretimden liseyi okumaktayım. İlk okul 5. sınıftan itibaren ailemle sebze ve meyve üzerine pazarcılık yaptım. Mısır, dondurma, yumurta satıcılığı yaptım. Çocukluk ve gençlik yıllarımda baba mesleği olan Kalaycılık yaparak babama yardım ettim. Sonraki zamanlarda kuaförlük, sekreterlik, avize parlatma ve paketleme, dondurma külahı paketleme, yaprak tütün tonga dikimi, market reyon sorumlusu, hurdacılık, tekstil makineciliği, çocuk bakıcılığı, evlerde hasta bakımı işi yaptım.  Bafra Devlet Hastanesinde Şerafettin Avcıkurt Zamanında gönüllü hemşirelik yaptım.

Siyaseti küçük yaştan itibaren aile içerisinde  daha sonrada sosyalleşerek öğrendim, takip ettim. Bekar bir bayanım, hiç evlilik yapmadım, Yabancı dil olarak İngilizce azda olsa Japonca ve Arapça bilmekteyim.Belediye Başkan adaylık sürecinde  adaylığım sırasında 7 siyasi partiyi arkamda bıraktım.

Milletvekilliği gibi çok şerefli bir görevi yaparak Türkiye`ye canla başla hizmet etmekten gurur ve onur duyacağım. Halkın içinde olup bizzat yerinde görerek, dinleyerek tespit ederek değerli halkımızın sorunlarını çözmekle aktif siyaset yapacağım.

Yeni Samsun ve seçim bölgeleri Bafra ve diğer seçim bölgeleri Yeni Türkiye ve Aydınlık günler için çalışan dürüst ve ahlaklı siyaset yapacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veririm.

Siyaset, devlet ve memleket sanatı olup islam alemleri tarafından insanlığa hizmet amaçlı yapıldığında peygamberlikten sonra en şerefli meslek olarak nitelendirilmiştir.

Yeni Türkiye`nin yeni Samsun`un geleceğe taşıyacak vizyonu inşa etmenin onurunu sevincini birlikte paylaşmak için yola çıkmak istiyorum. Havasına, suyuna, taşına, toprağına, bin can feda bir tek dostuna, vatanımın bir karış toprağını ve bir çakıl taşını vermeyiz.

Yeni Türkiye , güçlü Türkiye ideali birlikte paylaşmak, hedefler doğrultusunda projeler geliştirerek Samsun ve ilçelerini mahallelerle birlikte hak ettiği yere taşımak ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmak için siz değerli hemşehrilerimizi desteğini almak ümidi ile aday olmak istiyorum.  

Dinimizde kadına çok kıymet verilmiş olmasına rağmen hakları hala ayaklar altında çiğnen en savunmasız kadınların sesi olmak istiyorum. Bir sokakta kadın hakları yürüyüşü yapılırken hemen yandaki sokakta kadın cinayeti görmek istemiyorum.  Yasalarda kadına dokunulmamazlık hak ve özgürlüğü insanca yaşama, kadın erkek ayrımı yapmadan saygı ve sevgi, ahlaklı hoş görü, örf ve adetlere saygılı, hayvan ve doğaya saygılı birer aklı başında fertler Türkiye`nin gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır.

Samsun`umuzun ilçe ve köylerimizin, mahallelerimizin gelişmesi açısından engelli engelsiz toplum olarak çok çalışmalıyız. Deniz yolu, hava yolu, kara yolu, paralel olan Samsun`umuzu hak ettiği zirveye taşımak için Bafra`ya havaalanı olması için beslenme yetersizliğine bağlı bebek ölümlerinin bir daha olmaması için, milletimizin çöplere girmemesi için millet vekillerinin manken gibi gelip gitmemesi değil, halka gerçekten hizmet yapacak olmasını istediğim için halkın milletvekilinin önünde elpence durmasını istemediğim için vekil olmak istiyorum. Herkes benim gözümde 9 aylık, eşit şartlarda her vatandaşın siyaset yapabilmesi için, kadının uzlaşması, aklını ve merhamet elini siyasette temsil etmek için siyasetin çözüm kabiliyetini hızının artması için aday olmak istiyorum.

Sistemin en çok mağdur ettiği kadınların siyasette var olması için, mazlum ve yetimlere sahip çıkarken, diplomasinin güçlü bir şekilde hayata geçirilmesi için çağ atlayan, demekrotikleşen, güçlü Türkiye için Milletvekili aday adayı olmak istiyorum. Ancak istenilen mevla yüksek olduğu için karşılayamıyorum.

Bafra`nın, Samsun`un  iş adamlarından, iş kadınlarından, kız kardeşleri ben Zeynep Çiçek`e destek vermelerini bekliyorum.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Zeynep Çiçek: Aday Olacağım Ama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0