ULUSAL

Zekeriya Öz'ün Elindeki Komutan Kaydı

 
 557
Zekeriya Öz'ün Elindeki Komutan Kaydı - Zekeriya Öz ile ilgili bir iddia daha... Öz üst düzey bir komutanın ses kaydını Albay Ahmet Zeki Üçok'a dinletmiş.
Bafra Haber

 |  - Zekeriya Öz ile ilgili bir iddia daha... Öz üst düzey bir komutanın ses kaydını Albay Ahmet Zeki Üçok'a dinletmiş.

Işık Evleri davasından gözaltına alınıp 1000 yılla yargılanan emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, Akşam Gazetesi'ndeki röportajında bizzat tanık olduğu bir olayı anlattı. 

Üçok'un iddiası yine Zekeriya Öz'le ilgili. Öz üst düzey bir komutanı dinletmiş ve Üçok'a da bu ses kaydını göstermiş. 


Akşam gazetesi'ne konuşan Üçok, röportajının son kısmında, Zekeriya Öz'le bir buluşmasını anlattı.

Zekeriya Öz`ün üst düzey bir komutanı dinlediğine şahit olduğunu belirten Üçok, bu dinlemenin yasal olmadığını Öz'ün bizzat itiraf ettiğini söyledi.

Öz'le buluşmasını şöyle anlattı:

ZEKERİYA ÖZ SES KAYDINI DİNLETTİ

-Zekeriya Öz`ün üst düzey bir komutanı dinlediğine şahit olmuştum. Karargah Evleri kumpasında Hava Kuvvetleri`nde iddia edilenlere dair en küçük bir ipucuna rastlayamadık. O sırada Ergenekon`u soruşturmaya başlayan Zekeriya Öz beni aradı. 16 Temmuz 2008`de buluştuk. Zekeriya Öz, zamanın Genelkurmay Genel Sekreteri Salih Zeki Çolak`ın telefonunu dinlemiş. Öz`e, "˜Bu belgeleri bana ver` dedim. "˜Gayrı yasal, veremem` dedi.

İşte Üçok röportajından önemli bölümler;

ONLAR HAKİM VE SAVCI DEĞİL, MİLİTANDIR

-Cemaat, Beşiktaş Adliyesi`ni tamamen ele geçirmişti. Çünkü özel görevli mahkemeler oradaydı. Başka yerleri de ele geçirip oralarda da aynısını yaptılar. Yargı camiası öyle bir yerdir ki sadece birkaç noktayı ele geçirerek çok ama çok şey yapabilirsiniz. Örneğin benim yargılandığım davalarda 900 küsur adet talepte bulunduk, ikisi hariç hepsi reddedildi. Savcılığınsa yaklaşık 100 talebinden sadece biri reddedildi. Cemaatin hakim ve savcılarına kimse hakim veya savcı diyemez. Bunların hepsi militandır. Hiçbir ahlaki endişe ve kural tanımadan tam bir militan gibi hareket ediyorlar. Mesela Kayseri davasında, ayağım kırıktı, raporluydum, duruşmalara katılamadım. Son savunmamı yapmak için süre istedim, süre verilmedi ve hapis cezası aldım.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN ALBAY'A GÖSTERDİĞİ SEKS KASETİ (TIKLA OKU)

MİT İÇİNDEKİ CEMAAT HÜCRESİNİ ÇÖZEMEDİ

-İlgilenmez mi? MİT, TSK, Emniyet ve yargı cemaatin ele geçirdiği dört ayağıdır. MİT kendi içindeki hücresel cemaat yapılanmasını çözemediğinden MİT`in operasyonları deşifre ediliyor. MiT`teki paralel yapı, Adana`daki TIR olayı, Sakine Cansız`ın öldürülmesine ilişkin görüşme kaydı, Oslo görüşmeleri, Dışişleri`nin Suriye toplantısı gibi olayları deşifre etti. Bu yapı MİT`te ve TSK`da legal olmayan dinlemeler ve fişlemeler yaptı. 

İSRAİL FİDAN'A CEMAAT İÇİN SALDIRIYOR

-İsrail`in Müsteşar Hakan Fidan`a saldırmasının önemli sebeplerinden biri, MİT`i cemaatin ele geçirme çabasına dayanır. Paralel örgüt MİT`te hücre tipi yapılanmıştır, o yüzden deşifre etmek için çok titiz davranmak lazım. Cemaat ilk defa Işık Evleri davasında suçüstü yakalanmıştır. Sahte emirleri sisteme soktuğu, her türlü yolu kullanarak TSK`ya sızdığı, orayı ele geçirmeyi amaçladığı ilk kez somut belgelerle kanıtlandı. Cemaat bu davada beni uyduruk gerekçelerle mahkum ettirerek aslında kendisini, suçüstü yakalanmasını temizlemeye çalıştı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Zekeriya Öz'ün Elindeki Komutan Kaydı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0