GÜNDEM

Büyükşehir Kaldırım İşgaline Savaş Açtı

 
 138
Büyükşehir Kaldırım İşgaline Savaş Açtı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Bafra`da kaldırım işgaline son vermek amacıyla "ËœSıfır Kaldırım İşgali` uygulaması başlattı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Bafra`da kaldırım işgaline son vermek amacıyla "ËœSıfır Kaldırım İşgali` uygulaması başlattı.

Zabıta ekipleri Bafra`da kendi sorumluluk alanlarına giren Cadde ve Bulvarları gezerek, esnafları bilgilendirerek broşür verdi ve ilerleyen zamanlarda yapılacak olan denetimlerde cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 5326 Sayılı kabahatler kanununun 38`e 1 maddesine göre önce esnafların yaya kaldırımlarını işgal etmemesi konusunda  kontrollerinin olacağını ve yasaya uymayanlara cezai işlem uygulanacağını belirtti. Yasaya göre kaldırım işgalinde 1 ay içerisinde 3 kez kaldırım işgali konusunda cezai işlem gören bir iş yerinin ruhsat iptali ile karşı karşıya geleceğini ifade ettiler.

Zabıta ekipleri 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 42`ye 1 maddesine göre esnafların genellikle reklam amaçla kullandığı olta bayrak, kırlangıç bayrak veya reklam amaçlı kullanılan dubalar ile ilgilide işlem yaptıklarını ve bununla ilgili cezai işlemlerin 189 lira ile 5 bin 792 lira arasında olduğunu belirtti.

Zabıta ekipleri esnaflara sorumluluk alanlarında bulunan cadde ve bulvarlarda hiç bir şekilde taviz verilmeyeceğini kaldırımların yayalara ait olduğunu söyleyerek kurallara uymalarını istedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Büyükşehir Kaldırım İşgaline Savaş Açtı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0