SAMSUN

Yuvada Kalan Çocuklar Kuran Öğrendi

 
 455
Yuvada Kalan Çocuklar Kuran Öğrendi - Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan ve yaz Kur'an kursu programını başarıyla bitiren 20 kız çocuğuna sertifikaları verildi
Bafra Haber

 |  - Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan ve yaz Kur'an kursu programını başarıyla bitiren 20 kız çocuğuna sertifikaları verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü neticesinde yuvada kalan 20 kız çocuğuna yaz dönemi boyunca İlkadım İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an eğitimi verildi.

Aile yapısının ve değerlerinin korunması, ailenin güçlendirilmesi, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemler hakkında toplumun duyarlı kılınması, koruyucu ve önleyici sosyal hizmetlerin etkinliğinin arttırılması, aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireylerin bilinçlendirilmesi ve sosyal destek sisteminin güçlendirilerek problemlerin çözümüne katkı sağlanması amacıyla Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Müdürlüğü'nde yapılan kuran kursuna 7 - 12 yaş arasında olan toplam 20 kız çocuğu sertifikalarını aldı.

Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, İl Müdür Yardımcıları Hamit Gümüş, Mustafa Sabri Karaman, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Müdürü Recep Dizdar, yuva personeli ve yuvada kalan çocuklar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program slayt gösterisi, namaz duaları, namaz sureleri ve şiir dinletisi ile devam etti. Programın sonunda çocuklara belgelerini İl Müdür Vekili Necmettin Aygün verdi.

Böyle güzel bir günde çocukların neşesini paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Necmettin Aygün, "Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir' buyurmuşlardır. Bu kutsal görevi yerine getirip başarı ile bunu tamamladığınız için hepinizi yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra çocuklarla birlikte günün anısına pasta kesen Aygün, çocuklara kendi eliyle pasta yedirdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yuvada Kalan Çocuklar Kuran Öğrendi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0