SAMSUN

Yurtdışında Da Tapu İşlemi Yapılacak

 
 412
Yurtdışında Da Tapu İşlemi Yapılacak - Tapu ve Kadastro 10
Bafra Haber

 |  - Tapu ve Kadastro 10

Bölge Müdürü Hasan Özalban, yurtdışında yaşayan vatandaşların tapu işlemleri için Türkiye'de taşınmazın kayıtlı bulunduğu tapu müdürlüğünde işlem yaptırmak zorunda kalmayacağını söyledi.

Bölge Müdürü Hasan Özalban, İl Koordinasyon Kurulu'nda kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özalban, "Orman kadastro çalışmaları 2 Ağustos 2013 tarihi itibariyle kurumumuza geçmişti. Orman Bölge Müdürlüğü ile beraber biz de yetkilendirilmiştik. Bununla ilgili Samsun'da orman kadastrosu yapılmayan 350 birim bulunmaktadır. Şuanda ilan aşamasındalar. 350 birim yaklaşık Eylül - Ekim gibi çalışmalara başlanacak ve bu parsellerde 2/B'si yapılmayan, tescil harici olan yerlerde 2/B'lerde ayrılarak 350 birimde çalışmalar 2015 sonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır" dedi.

Lisanslı harita bürolarının açıldığını belirten Özalban, "Daha önce lisanslı harita bürolarının kapandığını söylemiştik. Şuanda Atakum ilçesinde 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle bu büro açılmıştı. 3 Temmuz 2014 tarihi itibariyle de Samsun'un tamamı yetkilendirilmiştir. Yani bu tarihten itibaren kadastro müdürlüklerimiz aplikasyon krokisi vermeyecekler lisanslı harita büroları verecek. Havza ve Bafra ilçelerinde de irtibat bürosu kuracaklar. Biz yine hazine arazilerini ölçmeye devam edeceğiz. Yani ücretsiz olanları biz ölçeceğiz, ücretli olanları da lisanslı harita büroları ölçecek" diye konuştu.

12 Haziran 2014 tarihinde kurum teşkilat yasalarının değiştiğini ifade eden Özalban, "Bu kapsamda aldığımız ücretler kaldırıldı. Tapu ve kadastro verileri tüm kamu kurum ve kuruluşlara ücretsiz olarak verilmektedir. Bu kapsamda su ve diğer aboneliklerde vatandaşları tapu kaydı için bize göndermeyiniz. Bu anlamda tüm kamu kurum ve kuruluşlara protokol örnekleri gönderildi. Bunları doldurup bize gönderirlerle tapu bilgileri ücretsiz olarak IP adreslerine yüklenecektir. Aynı zamanda kadastro bilgileri de açılacaktır" şeklinde konuştu.

YURTDIŞINDA DA TAPU İŞLEMİ YAPILACAK

Vatandaşların tapu işlemleri için taşınmazın kayıtlı bulunduğu tapu müdürlüğünde işlem yaptırmak zorunda kalmadığının altını çizen Özalban, "Daha önce tapu işlemlerimiz bizim başka illerde yetkilendirilmişti. Tüm müdürlüklerimizde de bu yapılabilmekteydi. 27 Mayıs itibariyle de daha önce çıkan bir genelge ile yetki alanı ve yurtdışı işlemleri ile ilgili ESC birimi kurulmuş ve Almanya'nın Berlin Başkonsolosluğu'na Tapu Kadastro Ataşesi atanmıştır. 27 Mayıs 2014 tarihi itibariyle de ilk satışlarını gerçekleştirmiştir. Burası pilot bölgeydi. Bundan itibaren gurbetçilerimizin ve vatandaşlarımızın olduğu diğer ülkelerde de tapu satışlarını yapabileceklerdir. Gurbetçi vatandaşlarımız bundan sonra Türkiye'deki sattıkları taşınmazın bulunduğu İl'e gelmesine gerek kalmayacak"

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yurtdışında Da Tapu İşlemi Yapılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0