SAMSUN

Yunanistan`daki Fuarın Gözdesi Samsun Büyükşehir Oldu

 
 443
Yunanistan`daki Fuarın GözdesiSamsun Büyükşehir Oldu - Yunanistan`ın Kavala kentinde düzenlenen Uluslararası Kavala Expo 2014 Fuarı`nda stant açan Samsun Büyükşehir Belediyesi, misafir akınına uğradı
Bafra Haber

 |  - Yunanistan`ın Kavala kentinde düzenlenen Uluslararası Kavala Expo 2014 Fuarı`nda stant açan Samsun Büyükşehir Belediyesi, misafir akınına uğradı

Kavala Ticaret ve Sanayi Odası`nın bu yıl 22.`sini düzenlediği Kavala Expo 2014 Fuarı`na davet edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi her iki kentin arasındaki iş ve dostluk ilişkilerini geliştirmek adına fuara katılarak Samsun standı açtı. Son dört yıldır yoğun ilgi ile karşılaşan stant da bu yılda ilgi üst düzeyde oldu.

ÇAY VE LOKUM İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Açılışından itibaren renkli görselleri ve birbirinden farklı sunumlarıyla ilgi odağı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi standı misafir akınına uğradı. Semaverde çay, Türk kahvesi, Bafra nokulu, Çarşamba kıvratması, kaymaklı lokum ve taze fındığın ikram edildiği stantta ziyaretçiler ikramlardan tadabilmek için sıraya girdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı`nın Samsun promosyonlarını kapış kapış alan ziyaretçilere yüzlerce çanta dağıtıldı. Bu yıl Samsun`u turistik anlamda daha iyi tanıtabilmek amacıyla tasarımların hepsini Yunanca tercüme ettirdiklerini ifade eden Turizm ve Tanıtma sorumlusu Güngör Doğanay, "Farkındalık oluşturabilmek için her yıl farklı çalışmalar yapıyoruz. Bugün dünya`da İngilizce genel dil olarak kabul edilse de katıldığımız yerlerde o bölgenin ya da halkın dilini kullanarak iş yapmak değeri daha da artırıyor. Bu yıl çalışmalarda doğal güzellikleri ön plana çıkardık ve çok güzel geri dönüşler aldık"  dedi.

SAMSUN STANDI BULUŞMA NOKTASI OLDU

Açıldığı andan itibaren ilgi odağı olmayı başaran Samsun Kavala ve farklı Yunan illerinden gelen birçok siyasi ve bürokratı ağırladı. Hatta eski ve yeni başkanları buluşturan stantta renkli dakikalar yaşandı. Kavala eski Belediye Başkanı Kostantinos Simitsis ve yeni Belediye Başkanı Dr.Dimitra Tsanaka ile fotoğraf çektiren Necmi Çamaş bu karelerin her yerde olmasını dilediğini söyledi. Her yıl ilgi odağı olmayı başardığı için özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Kavala Ticaret Odası Başkanı Angelos Tsatsoulis, "Kayınvalidem Samsun Bafralı haliyle eşimden dolayı bende yarı Samsunlu sayılırım. Burada olmanızdan son derece memnunum. Sadece ben değil Kavala halkı da memnun zaten ilgiyi görüyorsunuz"  diye konuştu.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Açılışın ardından seçimlerden yüzde 60`lık oy oranı ile galip çıkan yeni Kavala Belediye Başkanı Dr. Dimitra Tsanaka makamında ziyaret edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ve Turizm Tanıtma Sorumlusu Güngör Doğanay`ın yaptıkları görüşme çok samimi bir ortamda gerçekleşti. Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu`nun hafta sonu Samsun`a gerçekleştireceği ziyaret ve işlerinin çok yoğunluğu nedeniyle Kavala`ya gelemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`ın selamlarını getirdiğini ifade eden Necmi Çamaş, "Başkanımız burada olmayı ve sizi bizzat tebrik etmeyi çok isterdi ancak yoğun programı nedeniyle gelemedi. Yeni başkanlığınızın hayırlı ve başarılı geçmesini diledi ve sizleri en kısa zamanda Samsun`da ağırlamak istediğini iletti"  şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka, "Şu anda ne söyleyeceğimi bilemedim. Benim sizlerle özel bir bağım var. Benimde atalarımın bir kısmı sizin yaşadığınız bölgeden buraya göç etti. Başkanınıza güzel dileklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. En kısa sürede gelip Samsun`un tüm güzelliklerini yerinde görmek istiyorum. Yeni dönemde ikili ilişkileri en üst düzeye çıkarmak için tüm gücümle çalışacağım"  ifadelerini kullandı.

Daha sonra başkan adına hediyeler verilerek ziyaret sonlandırıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yunanistan`daki Fuarın Gözdesi Samsun Büyükşehir Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0