GÜNDEM

Yörükler`deki Kaçak Yapı Yıkımı Devam Ediyor

 
 2227
Yörükler`deki Kaçak Yapı Yıkımı Devam Ediyor - Şükrü uluçay - Samsun`un 19 Mayıs ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin, Yörükler`deki kaçak ve ruhsatsız ev yıkımı bugün de devam etti.
Bafra Haber

 |  - Şükrü uluçay - Samsun`un 19 Mayıs ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin, Yörükler`deki kaçak ve ruhsatsız ev yıkımı bugün de devam etti.

İlçenin Yörükler Mahallesi Fener mevkisinde bulunan kaçak ve ruhsatsız binaların yıkım işlerini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 15 yıl birlikte çalıştıkları mesai arkadaşının da evini de yıktı.
Samsun Büyükşehir Belediyesinden emekli olan Seyit Anıl ekipler tarafından eşyalarının boşaltıldığını görünce çılgına döndü.
Bu devlete yıllarca amirlik yaptım diyen Seyit Anıl`ı görevliler zor teskin etti. Ben buranın sahibiyim bana bir sorulsun diyen Seyit Anıl, "Bana tebliğ yapın adam gibi malımı çıkartıyım. Burada benim 40 yıllık emeğim var. Çoluk çocuğumun anıları var. Üstelik belediye personeliyim " diyerek daha önce birlikte çalıştıkları mesai arkadaşlarına sitemde bulundu.

Evden çıkartılan eşyalarını ise almayacağını belediyeye bağışladığını söyleyerek olay yerinden ayrıldı. Evdeki eşyaların kamyonlara yüklenmesinin ardından yıkım işlemi başlatılarak bina yıkıldı.
Kaçak ve ruhsatsız binaların yıkımında mağdur olduklarını söyleyen Salim Özçelik ise, "18-20 senedir buradayım. Elektrik verdi, su verdi, aboneler hepsi verdi, telefonumu verdi. Şimdi geldiler yıkıyorlar. Bu olacak iş değil.Ben şimdi nereye gideceğim , benim durmaya yerim yok." dedi.

Eşyalarını almaya bile izin vermediklerini iddia eden Yüksel Hamurcu ise "Jandarmayla kapıyı keserek içeri girdiler paldur küldür yıktılar evimizi böyle yıkım mı olur ellerinde bir karar yok bu nasıl iş. Tebligatlar yapılmış ama bizim elimize ulaşmadı 2 gün içinde bayram tatiline getirip evimizi yıktılar " dedi.
Bazı vatandaşlar ise Samsun İdari Mahkemeden yıkımı durdurma kararı alarak evlerinin şimdilik yıkımı durdular. Yıkım işlerinin önümüzde ki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yörükler`deki Kaçak Yapı Yıkımı Devam Ediyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0