GÜNDEM

Yörük Köyleri Rahat Olsun

 
 144
Yörük Köyleri Rahat Olsun - 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçede Yörükler mahallesi Galeriç mevkiinde bulunan köylülerin evlerinin yıkılacağı dedikoduları üzerine açıklamada bulundu.
Bafra Haber

 |  - 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçede Yörükler mahallesi Galeriç mevkiinde bulunan köylülerin evlerinin yıkılacağı dedikoduları üzerine açıklamada bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye tarafından yıkımların devam ettiği bölgede, köylülere ait evlerin yıkılacağı dedikodusunun yayılması üzerine huzursuz olan bölge halkının tedirgin olmasına gerek olmadığını belirten Başkan Topaloğlu, ``Bugüne kadar birçok şey konuşuldu ancak doğruları konuşmak gerekirse oraların asıl sahipleri köylülerin içi rahat olsun. Yaklaşık 105 yıldır oralarda tarım ve hayvancılık yapan ve oraların asıl sahipleri olan köylülerle ilgili kimsenin bir tasarrufu yok. Dedi

Büyükşehir belediyemizin Yörük Köylülerimiz için birçok projesi olduğunu belirten Başkan Topaloğlu;  Yörükler Mahallemizdeki merkez ve Kuş Cennetine kadar olan evlerin dış cephe tamiratlarını ve bakımlarını büyükşehir belediyemiz karşılayacak. Ayrıca büyükşehir belediyemizin Yörükler halkı için bir diğer projesi ise, yerli ve yabancı turistlerin konaklaması için, isteyen evinin önünde yeterli alan varsa doğaya uyumlu 4-5 odalı ahşaptan pansiyon yaparak işletebilecek. Kanal boyu rekreasyon alanları oluşturulacak. Tarihi eski hamam restore edilecek. Buraların doğal güzelliklerini korumak hepimizin görevi. Gerçekleştirilen yatırımların hepsi Yörükler halkının ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi için. dedi

Konuyla ilgili açıklamaların zaman zaman kendileri tarafından yapıldığını belirten Başkan Topaloğlu, Bazı yerlerde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yıkım işlemleri devam etmektedir. Bu yıkımlarla alakalı olarak Galeriç mevkiindeki evlerin yıkılacağı ile ilgili gerek basında gerekse mahallede dedikoduların çok doğru olmadığını tekrar belirtmek istiyorum. Çünkü onlar Kızılırmak Deltası Kuş Cennetindeki hayatın bir parçası olarak kabul ediliyorlar. Hiç kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yörük Köyleri Rahat Olsun içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0