GÜNDEM

Yörex Fuarı`na Bafra Damgası

 
 967
Yörex Fuarı`na Bafra Damgası - Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl beşincisi düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı`na (YÖREX) Samsun damgasını vurdu
Bafra Haber

 |  - Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl beşincisi düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı`na (YÖREX) Samsun damgasını vurdu

Samsun`un yerel ürünlerinin sergilendiği standa başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da stantta sergilenen ürünler fuara gelen ziyaretçiler tarafından adeta kapış kapış edildi.

Antalya Ticaret Borsası tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenen, "Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı" na her yıl olduğu gibi bu yıl da adeta Samsun rüzgarı esti. Antalya EXPO Center`da Anadolu`nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenerek, tanıtımın yapıldığı YÖREX`e Türkiye`nin her bölgesinden 100`e yakın firma, Oda ve Borsa`nın yer aldığı fuarda Samsun standı büyük rağbet gördü. Renkli görüntülerin yaşandığı fuarın açılışına katılan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da tek tek stantları ziyaret etti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Terme Ticaret ve Sanayi Odası ve Terme Ticaret Borsası`nın ortak standı fuara katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Beytekin, Çarşamba Borsa Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir Fişekçi, Samsun standını ziyaret eden misafirlerle yakından ilgilendi. Samsun Tarım İl Müdürü Kadir Güven ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Müdürü Bülent Turan da Samsun standında yer aldı.

Samsun standına büyük ilgi gösterenlerin başında da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geldi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Beytekin, Bakan Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu`na Samsun ürünlerinden hediye etti. Bir süre oda ve borsa başkanları ile sohbet eden Yılmaz ve Hisarcıklıoğlu, Samsun ürünlerini de tatmayı ihmal etmedi. Samsun standında sergilenen Çarşamba yöresinin sekiz köşe kasketi ve yumurta topuk ayakkabısı, kıvratması ve kuru çay simidi, Bafra`nın nokulu, salçası, pidesi, pirinci ve Terme`nin pidesi, pirinci ile Vezirköprü`nün semaveri, Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünler bu yıl da büyük ilgi gördü. Standı gezen konuklara Samsun ürünlerinden hediye edildi.

YÖREX Fuarı`nın yerel değerlerin ekonomiye kazandırılması için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, "Bu bağlamda Antalya Ticaret Borsamız tarafından 2010 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen YÖREX Fuarı`nı oldukça anlamlı bulunuyorum. Burada adeta Anadolu`nun ruhu sergileniyor. Türk kültürü çok derin, çok köklü bir kültür, ülkemizin dört bir yanında dünyaya tanıtılması gereken çok önemli değerlerimiz var. YÖREX Fuarı beş yıldır bu amaca hizmet ediyor. Biz de Samsun olarak tüm oda ve borsalarımızla tam katılım sağlamaya özen gösteriyoruz. YÖREX`le bir yandan ürünlerin tanıtımını yaparken, diğer yandan bu ürünlerin markaya ve ticari değere dönüşmelerini sağlıyoruz. Vezirköprü`nün semaveri, Çarşamba`nın kıvratması, gevrek simidi, sekiz köşe kasketi, Bafra`nın pidesi, nokulu, kaymaklı lokumu, pirinci, Terme`nin pidesi, pirinci, Samsun`un simidi, pidesi, lokumu; bunlar tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. Ancak tüm bu değerlerimizi koruma altına almamız ve ekonomik değer elde edecek şekilde dünya pazarlarına sunmamız gerek. Bunların doğru tanıtımı istihdam ve refah demek, turizmin gelişmesi demek"  dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yörex Fuarı`na Bafra Damgası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0